Gabriel & Dresden

14.Březen 2008 | DJ´s

V roce 2001 na Winter Music Conference hledal Dave Dresden nové talenty pro radio show Pete Tonga a zhlédl se v prvotině Joshe Gabriela nazvané Wave 3. Tento track ho natolik zaujal, že už za dva týdny jej pouštěl na Radio 1. Pete Tong dal brzy poté Dresdenovi příležitost remixovat skladbu New Order - Someone Like You a Josh Gabriel byl taktéž přizván ke spolupráci. Od toho momentu se již tihle dva pánové od sebe příliš nehnuli.

O tři roky později měli již na svém kontě 33 remixů (pro Tiësta, Oakenfolda, Madonnu, Annie Lennox, Sarah Mc Lachlan, Way Out West atd.) a světový hit As The Rush Comes společně s vokalistkou Jes Brieden pod projektem Motorcycle. Nehledě na to Dave Dresden ještě produkoval sám jako Attention Deficit a nevedl si vůbec špatně - dokonale to dokazuje třeba jeho remix The Great Escape od BTho. Josh Gabriel to také občas zkoušel na vlastní pěst a jako součást projektu Andain si připsal na své konto krásně vokálovou Beautiful Things. Nejlépe jim to však šlapalo spolu.

Josh Gabriel začal s psaním hudby už v roce 1981, hned poté, co si pořídil svůj první syntetizér. Časem zakomponoval počítač, který mu hodně jeho práci usnadňoval. Studoval na Kalifornské univezitě hudebních umění, poté na Sonologickém institutu v Holandsku, takže co se týče vědomostí o hudbě, je na tom Josh lépe než výborně. Naproti tomu Dave se věnoval spíše DJingu a práci v rádiu, psal hudební recenze a interview a hledal nové hudební talenty.

Se svými DJskými vystoupeními procestovali už Gabriel & Dresden skoro celý svět, hráli v těch nejznámějších klubech a na největších festivalech. Provozují také svou Organized Nature show na rádiu Sirius Satellite a pod stejným názvem založili už i svůj vlastní label.

napsal/a: trancemaniak 15:42 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář