Kuffdam & Plant

14.Březen 2008 | DJ´s

Pánové John Steven a Yiannis Roberto Hadjicharlambous, kteří tvoří projekt Kuffdam & Plant, nezastupují žádnou exotickou zemi, jak by se na první pohled mohlo zdát, nýbrž mají oba blíže k tartanovým sukním. Ptáte se proč? Oba totiž žijí a působí ve Skotsku. To, jestli při svých live actech v sukních doopravdy vystupují, mi zatím není známo, nicméně faktem zůstává, že jejich live-acty za pomoci Abletonu, dvou laptopů a midi kontolerů, si již jistou popularitu vydobily.

Ovšem tím, na čem si Kuffdam & Plant zakládají nejvíce, je jejich produkce. Poprvé se představili singlem When I´m Missing You / Balearica v roce 2003, o rok později přidali Seduction vydaný na labelu Joof Recordings, ale tím největším úspěchem a zásadním pilířem jejich kariéry se stal až singl Summer Dream. Ten si oblíbila široká škála DJz včetně Judge Julese, který jím po 7 týdnů vyplňoval program svého pořadu na BBC Radio 1, nebo Paula Van Dyka, který tento singl lincencoval pro svůj label Vandit. Paul navíc vstvořil pro Summer Dream skvělý remix, stejně tak jako Stoneface & Terminal a projekt Whiteroom (Adam White & Andy Moor). Aby toho nebylo málo, singl se dostal i na známé kompilace jako Mellomania Step 05 nebo Politics Of Dancing 2.

Z produkce tohoto skotského dua bychom ještě měli zmínit hit Dream Makers, vydaný roku 2006 opět pod Vanditem, jež si vysloužil místo na kompilaci A State Of Trance 2006 od Armina Van Buurena. A aby byl výčet produkce kompletní, nesmíme opomenout kvalitní remixy, které Kuffdam & Plant vytvořili např. pro Thomase Bonzwaera či zámořské duo Gabriel & Dresden.

napsal/a: trancemaniak 15:37 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář