Kyau & Albert

14.Březen 2008 | DJ´s

Ralph Kyau

začal experimentovat s elektronickou hudbou již počátkem 90.let a v té samé době už se plynně zaučoval DJskému řemeslu na raných německých undergroundových techno party. Ke konci roku 1993 vypustil svoji první nahrávku Modulation Experiments. Dohromady s DJ Shandy založili label Harmony Recordings, kterému se jako první člověk upsal smlouvou Mirco De Govia.

Ve stejnou dobu na jiném místě začínal Steven Moebius Albert produkovat své vlastní tracky a náhoda chtěla tomu, že se jednoho krásněho letního dne roku 1994 Ralph a Steven potkali. Zjistili, že mají velice podobný pohled na hudbu, a tak netrvalo dlouho a po několika živých vystoupeních dali ruce k dílu a vytvořili svůj první společný singl Let Me In pod nově vznikou přezdívkou Kyau vs Albert. Jejich dvě malá studia se sloučila a v roce 1997 spolu založili novou produkční společnost - Euphonic. Ta se během let stala velice známou hudební značkou, pod kterou začínali třeba Sonorous nebo Ronski Speed a která zajišťovala pro Německo produkci takových jmen jako např. Above & Beyond či Armin Van Buuren.

S podporou DJů jako Tiësto, Paul Van Dyk nebo KayCee se jejich další vydané singly proslavily, stejně jako remixy pro projekty Kosheen, Young Parisians, Ridgewalkers atd. Skvělé debutové album Here We Are Now se skladbami jako Save Me nebo Velvet Morning přišlo na svět v létě roku 2004. Ke kosmetické změně v názvu dua na finální podobu Kyau & Albert došlo v roce 2006.

napsal/a: trancemaniak 15:41 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář