Menno De Jong

14.Březen 2008 | DJ´s

Jedna z nových tváří tranceové hudby, mladý talent Menno De Jong, se může pochlubit tím, že svou první tranceovou kompilaci si pořídil už ve svých 8 letech. Těžko říct, jestli v té době věnoval více času autíčkům nebo právě jí, faktem však zůstává, že v té době už se učil hrát na kytaru a o 2 roky později začal navštěvovat klavírní lekce. Hraní pro lidi, ať už na piáno nebo na cokoli jiného se stalo pro Menna osudem. První krůčky jako DJ učinil na školní party, kde udělal takový dojem, že dostal nabídku na rezidentní hraní v jednom místním klubů. Tam bavil fanoušky ještě další 2 roky než se objevily příležitosti zahrát si na velkých parties.

Objevil, že při komponování hudby se nemusí omezovat pouze na keyboard. Legendární program FastTracker mu otevřel nové možnosti k využití jeho hudebního talentu. Po několika letech experimentování se samplovacími programy přešel na Propellerheads Rebirth, později na produkční program od stejné firmy - Reason. Vzniklo několik slibných skladeb, ale první singl, který nesl název Guanxi vydal Menno až počátkem roku 2004 u labelu Anjunabeats. O rok později vydal další s názvem Tundra, už však pod svým vlastním labelem Intuition Recordings. Menno také působí pod názvy projektů Myth, Sayla, Halcyon a společně s Leonem Bolierem jako Solar Express.

Coby DJ už Menno navštívil kluby jako Godskitchen a Gatecrasher v Británii, Gaudi Arenu v Moskvě nebo Heaven v Los Angeles, účastnil se Heineken Dance Parade v Rotterdamu, Winter Music Conference v Miami a vystupoval v mnoha zemích jako Mexiko, Španělsko, Kanada, Polsko, Francie, Egypt atd. Nesmíme zapomenout také na jeho rodné Nizozemí, kde má rezidenci v Haagském superklubu Asta. Zahrál si také po boku světoznámých jmen, např. Marco V, Rank 1, Mark Norman, Airwave, Cosmic Gate nebo Mojado.

napsal/a: trancemaniak 15:39 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář