Ronski Speed

14.Březen 2008 | DJ´s

Východoněmecký DJ a producent Ronski Speed neboli Sun Decade (vlastním jménem Ronny Schneider) započal svou hudební kariéru roku 1997, kdy se stal jednou z prvních vlaštovek nově zrozeného německého labelu Euphonic, vedeného duem Kyau vs. Albert. Vystartoval opravdu skvěle, jeho remix Sonorousovy skladby Glass Garden se stal legendárním. Úzce spolupracoval se svým spřízněným kolegou z labelu, Mircem De Goviou, na jeho skladbách Things That Matter a Epic Monolith a na remixech pro Lasgo, Kyau vs Albert nebo Ralphie B.

Právě se svým kamarádem a studiovým partnerem Sonorousem vytvořili projekty Barefoot Brains, Ole & Sven a také s přispěním vokalistky Devia Lea projekt Sun Decade, jehož skladba I'm Alone se stala masivním klubovým hitem. Ronny se stával stále žádanějším, byl požádán o remixy skladeb od Binary Finary, Aly & Fila, Miro atd. Svým prvním sólovým singlem Iris, vydaným v roce 2003, uchvátil přední trancové DJe a Paul Van Dyk si ho dokonce vybral pro svou kompilaci pro časopis Mixmag. Následovaly další singly a turné po zámoří a Evropě. Měl už tu čest si zahrát v těch nej klubech jako Gatecrasher, Passion, Dance Academy a spoustě jiných. V květnu 2005 hrál před 200.000 rozvášněných fanoušků na Love Parade Mexico v Acapulcu, což byl podle Ronnyho vlastních slov jeho největší životní zážitek a moc rád by si takovou akci s tak ohromnou návštěvou ještě někdy zopakoval.

Pokud se Ronskiho zeptáme na jeho hudební vzory, pak nám předloží kapely jako New Order, Pet Shop Boys nebo Depeche Mode a stejně tak novodobé tanečně laděné producenty jako Chicane, BT či Paul Van Dyk. Tito pánové ho neustále motivují k dalšímu snažení, stejně jako jeho úspěchy vydobyté tvrdou prací.

napsal/a: trancemaniak 15:33 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář