Sasha

14.Březen 2008 | DJ´s

Sasha, vlatním jménem Alexander Coe, už od mládí projevoval známky neobyčejného nadání pro hudbu. Vyrostl v malém městě ve Walesu, s taneční hudbou se poprvé seznámil v Manchesterském klubu Hacienda. To ho natolik ovlivnilo, že neváhal a do Manchesteru se přestěhoval. Jako dobrovolník začal hrát v místním baru. Zatímco v Anglii se v té době hrál především US house, on na to nebral ohled a pouštěl house, který byl jiný, povznášející, progesivní, což v té době nebylo zvykem. Nicméně parkety se při jeho vystoupeních zaplňovaly. Právě tehdy pomohl na svět stylu zvanému progressive (progressive house neboli progressive trance). Netrvalo dlouho a přišly nabídky z větších klubů a mezi nimi i rezidence v klubu Renaissance Tam potkal člověka, který měl vyloženě podobný názor na hudbu jako on sám, Johna Digweeda.

Spolu vytvořili velice známé duo, procestovali všechny kontinenty a namixovali skvělé kompilace Northern Exposure, jichž se prodalo více než milion kusů celosvětově. Získali rezidenci v newyorkském klubu Twilo, kde se jejich vystoupení až do uzavření klubu v roce 2001 stala doslova kultovními.

Sasha byl vždy vytíženým člověkem. A to nejenom jako DJ, ale o spolupráci ho žádaly taková jména jako Madonna (remixoval Ray Of Light), Chemical Brothers, Pet Shop Boys a v roce 1999 byl dokonce požádán o zkomponování hudebního doprovodu k jedné z velice úspěšných her pro Sony PSX - Wipeoutu 3. V roce 2002 vydal svůj autorský albový debut Airdrawndagger. Jak Sasha říká, je to melancholie míchaná s euforií a tohle se dá konstatovat i o celé jeho hudební tvorbě.

napsal/a: trancemaniak 15:36 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář