Sonorous

14.Březen 2008 | DJ´s

Sonorous, vlastním jménem Rough Mullar, datuje počátky své hudební kariéry do poloviny 90.let, kdy ještě jako kytarista působil v německých rockově a punkově zaměřených kapelách. Nedlouho poté jej však uhranula hudba elektronická, a to konkrétně trance a příbuzné styly. Tou dobou potkal Ralpha Kyau z dua Kyau vs Albert, už tehdy úspěšného producenta a DJe, který právě zakládal label Euphonic. Sonorous se pod tento label upsal a prvním jeho releasem se stal roku 1997 vydaný singl Free Love. Nesetkal se s žádným velkým úspěchem, nicméně Sonorous tvrdě pracoval dál a výsledkem bylo o dva roky později EP nazvané Did You Ever Dream. Na něm se objevila ambientní verze skladby Glass Garden, která se po přepracování do více rytmické podoby v roce 2000 stala obrovským hitem.

Okouzlen touto skladbou byl i samotný Paul Van Dyk, který jí samozřejmě pomohl získat úspěch prostřednictvím jeho setů. Po vydání skladby v Británii byla propagována i dalšími jmény jako Judge Jules, Pete Tong nebo Dave Pearce. Později přišel Sonorous se singly Protonic a Second Sun. Druhý jmenovaný byl kromě domovského Euphonicu vydán i na labelu Lost Language, vedeným Benem Lostem.

Sonorous je i autorem mnoha povedených remixů. Za zmínku stojí např. předělávky skladeb Epic Monolith pro Mirca De Goviu, Sunset On Ibiza pro Three Drives, Quadrant Four pro Space Manoeuvres nebo Can´t Sleep pro Above & Beyond. Jeho sety procházejí širokým spektrem stylů a jsou naplněny temnými hloubkami v souladu s těmi nejlepšími melodiemi, které současná trance scéna poskytuje. Sonorous si drží rezidenci na pravidelných berlínských Euphonic Nights a v rámci této akce se už ukázal i u nás v České republice.

napsal/a: trancemaniak 15:34 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář