Na veliknoční neděli je pro vás v pražském klubu Retro Music Hall připravena speciální velikonoční edice residentní noci Bona Finixe s názvem Kick da night. Na tuto párty si Bon Finix pozval 2 exklusivní zahraniční hosty. Nica Chagalla z německa a Ronalda van Gelderena z Holandska. Pojdme si tyhle tři DJs podrobně představit.

Nic Chagall (High Contrast Rec. / DE)

Tento německý DJ a producent, vlastním jménem Claus Terhoeven, se proslavil především jako tahoun dua Cosmic Gate. Psal se tehdy rok 1997, kdy se Nic seznámil se Stefanem Bossemsem aka DJ Bossi a o rok později se rozhodli složit společný track. Výsledkem byl hardtrancový počin The Drums, prvotina projektu Cosmic Gate.

Až skoro nečekaný úspěch a velice kladné ohlasy, které následovaly, donutily Nica k přerušení pravidelného hraní v největších německých klubech, aby se mohl naplno soustředit na producentskou a remixérskou kariéru. Cosmic Gate v dalších letech začali bourat nejen německé žebříčky a díky EP Somewhere Over The Rainbow / Fire Wire se bleskově dostali do povědomí špičkových DJs jako je Tiësto, Ferry Corsten či Rank 1.

Nica producentství a DJing doslova pohltily a postupně začal cítit potřebu větší seberealizace. Zřejmě proto se i přes stoupající slávu projektu Cosmic Gate rozhodl obnovit svou sólovou dráhu, aniž by přerušil spolupráci s Bossim. A že to nebyl marný nápad, ukázal již zanedlouho release nazvaný Monday Bar. Vyšel roku 2006 na prestižním labelu High Contrast a okamžitě jej začal roztáčet například Armin Van Buuren ve své radioshow. Nastavená laťka Chagallovy sólové kariéry byla vzápětí překonána. Singl What You Need, kde se s trancovou linkou úspěšně prolínají rockové prvky a vokál Elliota Johnse, zaznamenal ještě větší sukces a remixéři se o něj mohli doslova poprat. Vzpomeňme ještě například na singl Borderline či na remixy pro Schulzův track Cause You Now či pro milovaný a zároveň nenáviděný Anthem od dua Filo & Peri.

Co se týče DJingu, podíval se Nic na velmi zajímavá místa po celém světě a zahrál si na těch nejslavnějších akcích, ať už sám, nebo jako součást Cosmic Gate. Nature One, Dance Valley, Creamfields nebo Trance Energy, tam všude byla a stále je po Nicovi velká poptávka, což je bezpochyby tou nejlepší známkou toho, že svůj hudební vývoj směřuje správným směrem.


Ronald van Gelderen (High Contrast Rec. / NL)

Ronald Van Gelderen vyrůstal v přístavním městě Rotterdam a dnes je jedním z předních trance producentů a dj-ů, který vyznává spíše tvrdší odnože tranceové hudby, jako je např. Tech-Trance. Dříve byl známý pod pseudonymem Kid Vicious, ale dnes již vydává tracky pod svým vlastním jménem. Ronald není trancerem od počátků, v mládí měl s kamarádem hip-hopovou kapelu Dutch Mob, ve které scratchoval a psal texty. Poté se ale potkal se svým dalším (mimochodem o něco známějším) kamarádem Ferrym Corstenem, který ho zasvětil do světa tranceové hudby.

Jeho prvním singlem byl track My X-Perience z roku 1998, který byl vydán pod záštitou Ferryho Corstena. S Ferrym také později spolupracoval na songu Devotion projektu System F. Z jeho dalších úspěšných songů je nutné zmínit Cold Storage, Filth a také hodně hraný This Way, který zremixovali Rank 1. Důležité je také zmínit jeho společný song s Tiëstem Suburban Train.

K jeho známým remixům patří remix skladby Surrender od belgického tanečního projektu Lasgo, track Without You od Dogzilly, nebo remix Corstenovo tracku Punk. Namixoval také několik kompilací jako je např. Trance Energy nebo v Holandsku úspěšnou Impulz.


Bon Finix (CY/CZ Krafty)

S průměrem 3.5 vystoupení za týden v obdobi 2006/7 se stal Bon Finix jedním z nejobsazovanějších DJů v Česku. Diář má zaplněný hraním dlouho dopředu a v současné době je residentem předních pražských klubů Mecca a Duplex.

Bon Finix se při svých setech dokáže vždy dokonale aklimatizovat do prostředí, ve kterém právě hraje. Umí pokaždé přesně odhadnout náladu publika a vytvořit dokonalou atmosféru ať už pro komornější publikum v menším klubu, tak bez problémů roztančí i dav ve velké aréně. Pomáhá mu k tomu nejen jeho originální výběr skladeb, ale i jeho bezprostřední komunikace s bavícími se lidmi.

Díky těmto jeho schopnostem, je oblíben nejen mezi clubbery, ale také i mezi promotéry, kteří ho čím dál častěji bookují i na velké mega akce a festivaly. Vidět a slyšet jsme ho mohli například na akcích Creamfields, Hradhouse, Mácháč nebo Combi:nations II World Tour. Díky tomu si zahrál po boku světoznámých DJs, jakými jsou Nick Warren, Marco V, Markus Schulz nebo Marcel Woods.

Na začátku roku 2007 Bon pustil do světa svou residenti party Kick da Night, která se během několika málo měsíců stala pravidelnou součástí programu mnoha klubů v Česku a na Slovensku. V lednu roku 2008 v pražské Mecce odstartoval další svou residentní noc s názvem Musica, na které představuje českému publiku zajímavé nové tváře světové taneční scény. Zmínit se musí i jeho účinkování v projektu Bon Trip, který založil společně se svým kamarádem a DJským parťákem Tripmainem.

Časopis XMAG (#98) rekapituloval rok 2007 článkem 2007... na co si vzpomenout v roce 2017, ve kterém byli prezentováni DJs, producenti, kapely, projekty, akce a hudební styly, které v průběhu roku vynikly. Bon Finix byl tímto časopisem označen jako DJ, který v roce 2007 nesmazatelně ovlivnil českou taneční scénu

Bon je čím dál častěji zván také do zahraničí, kde už hrál po boku Sebastiena Legera, Iana Careyho, Tilla Westa, nebo Filthyho Riche. V létě ho čeká hraní na polském festivalu Tunnel Electrocity, kde spolu s ním vystoupí Roger Sanchez, Green Velvet, Marco V, Axwell, Chicane, Dirty South, Blank & Jones a mnoho dalších...

Sun 23.03.2008 | Retro Music Hall, Praha DJs: Nic Chagall, Ronald van Gelderen, Bon Finix, Laydee Jane, Petra

VSTUP : 230,-
techno.cz

napsal/a: trancemaniak 13:56 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář