« Domů | Den bez aut... nedomYsleno » | Dobrý den radare - klip » | Web 2.0 – nemusí se vám líbit, můžete nesouhlasit, ale to je tak vše, co proti tomu můžete dělat » | Férový radar » | Nový účes » | Špinavé MHD, spousta aut, prostě Praha. Co s tím? » | Eko taxi » | Ohodnoťte tyto účesy » | Poraďte, jaký si mám nechat udělat účes » | Jak by šlo zajistit bezpečný oheň v přírodě? »

Špinavé MHD, spousta aut, prostě Praha. Co s tím?

Jezdíte neradi MHD v Praze, protože ve veřejných dopravních prostředcích to smrdí a jsou přeplněné?

Mě dopravní podnik štve tím, žepouští do svých prostředků každého i ty, co tam nemají co dělat. Tedylidi bez lístků, kterým umožňuje po Praze jezdit zadarmo. Opravuji:za naše peníze. Nebo bezďáky, či Ukrajince, kteří svým oblečením azápachem rozhodně nesplňují pravidla přepravy. Vůbec netuším, co protitomu mohu jako cestující dělat. Zřejmě nic, jen nejezdit MHD.

Udivuje mě to, že DP není schopen poskytovat služby i pro lidi, kteříby si rádi připlatili za větší (nebo spíše normální) komfort. To jejediná cesta, jak snížit počet aut v Praze. Kromě tedy zavedeníplaceného vjezdu do města.

Kdyby DP vyhradil v každé tramvaji jeden vůz jako I. třídu, kde by bylprůvodčí a směli by tam jen ti, co mají zakoupenou kartičku, byla by tualternativa si vybrat. Levnější bez komfortu. Dražší, ale s lepšímislužbami. Na I. třídu by mohlo být předplatné (samozřejmě dražší nežnormální), či si odpípávat cesty jednotlivě. V autobusech by to zavéstasi nešlo. Ale v metru opět, mohl by být jeden vagón I. třídy vyhrazen.

Nebo by se toho mohl ujmout soukromý dopravce a zkusit si pronajmoutvagóny od DP. Spíše však zavést vlastní mikrobusy, které by jezdili vintervalech třeba 10min vždy ráno a večer ze záchytných parkovišť) pourčených trasách skrze celou Prahu (centrum, Václavské náměstí, Anděl,kancelářské oblasti…). Nebyl by problém, aby člověk při nástupu řekl,kde chce vystoupit mimo zastávku a řidič by mu tam zastavil, pokud byto šlo. Také byste si ho mohli zastavit mávnutím na ulici, když bystenestíhali zastávku. Samozřejmostí by bylo pokrytí internetem přes wifi,takže člověk by mohl využít čas a už cestou pracovat. Tedy inteligentníslužby pro cestující, příjemné cestování, prostě pohoda.

Skoro takhle to funguje v Londýně, až na to, že tam je to téměř provšechny (protože jízdné levné), takže to neposkytuje takový komfort,jaký by měla u nás dražší služba s možností levné alternativy.

Mám pocit, že kdyby se to někomu podařilo v Praze zorganizovat, takby na tom možná vidělal majlant, protože střední a vyšší třída by tourčitě uvítala. A také by to bylo velké + pro úbytek aut ve městech.

Tak me napada, Vasku, nechces zalozit vlastni verejnou dopravu ? VHD : Vaskova hromadna doprava. Pro me zdarma :-)
A nebo potom jedine aspirace na pozici v ramci ministrestva dopravy.
Jinak londynska public transport neni tak levna :-)
Ja jsem v Praze jezdila mhd docela rada, nemusela jsem se vecer divat na televizi. Nektere momentky z metra nahradily i teletele. Staci se naladit na pohodovou strunu. I kdyz priznavam, ze letni honba v preplnenych tramvajich s parfemy prevazne prirodnimi :-) mi lehce pripominala pribehy z holocaustu. Myslim tim hromadne transporty Zidu. Je to ale dost citlive tema, tak to nechci zlehcovat.
Jednou prede mnou na schodech v metru jela alternativni underground slecna a hybal se ji dredaty uces. Myslim, ze v nem chovala nejaky exoticky hmyz :-)
Kamaradka se vratila pred casem z Indie a vsem, co narikaji na prazskou mhd bych doporucila zavitat do Bombaje nebo Dilli, kde ma prednost rychlejsi ridic a v prvni rade kravicka :-)Autobusy jsou pry take lahudka :-)
Nic ve zlem :-)
Preji krasny zbytek vikendu.
Take it easy. There are more serious troubles in the world :-)I go only by bike, here in the middle of nowhere :-) A pozoruji pritom koniky a poniky. Okolo Wellsu je plno stezek pro cyklisty uprostred
rajske prirody. Sem tam auticko, ale malo. Uzasny ranni relax s mlznym oparem na zelenymi kopci a loukami s veselymi telatky a hribatky :-) Sladky venkov.
A co na to Buddhismus ?

Přidej komentář

Jméno:vas.ik
Region:Praha 9

Right middle way.

Návštěvy