« Domů | Den bez aut... nedomYsleno » | Dobrý den radare - klip » | Web 2.0 – nemusí se vám líbit, můžete nesouhlasit, ale to je tak vše, co proti tomu můžete dělat » | Férový radar » | Nový účes » | Špinavé MHD, spousta aut, prostě Praha. Co s tím? » | Eko taxi » | Ohodnoťte tyto účesy » | Poraďte, jaký si mám nechat udělat účes » | Jak by šlo zajistit bezpečný oheň v přírodě? »

Web 2.0 – nemusí se vám líbit, můžete nesouhlasit, ale to je tak vše, co proti tomu můžete dělat

Když se před nedávnem v českém internetovém políčku začalo mluvit o webu 2.0, většina reakcí byla odmítavá a čecháčkovsky nad věcí. Zase nějaká bublina. Co to vlastně je ten web 2.0? Vždyť to nikdo pořádně neumí ani nadefinovat? Cože, to už tady přece dávno je!

Špatný přístup. Nikdo neví, jak se bude přesně vyvíjet budoucnost a zda-li nakonec humbuk kolem webu 2.0 nevyšroubuje investice do nereálných výšin, ze kterých ta věž spadne. Rozhodně ale probíhající vývoj aplikací na internetu ovlivňuje a bude ovlivňovat chování lidí a svět, ať už se budeme rozčilovat, jak chceme. Je jedno, jestli se tomu říká web 2.0 nebo neříká. Je jedno, jestli je ta změna postupná (samozřejmě), nebo jestli někdo definuje, že 5. 5.2005 vznikl web 2.0. Je jedno, jestli se v aplikacích bude používat ajax nebo cokoliv jiného. Je jedno, jestli budou mít glossy loga nebo ne.

Vše se časem mění. Znalí by řekli: A vrací ve spirále. Móda, design, záliby. A tam, kam lidé směrují pozornost, tam dřív nebo později směrují i peníze. Ať už ti samí lidé, nebo ti, kteří na pozornosti prvních budou chtít vydělat.

Podívejme se na jeden zatuhlý příklad. Internetový magazín o mobilních telefonech Mobilmania.cz ignoruje (hlavně ve svém katalogu mobilních zařízení) pocket pc telefony a různé nově vznikající mobilní platformy. Zůstávají u obyčejných SonyEricsson a Nokia telefonů. Jsem přesvědčen, že dříve nebo později budou muset nové technologie přijmout nebo skončí. Ač na začátku tahoun v informacích o nově vznikajících mobilních zařízeních, přeci zatuhává, protože nepřijímá.

Je hezké mít vlastní názor proti. Ale užitečnější je nové věci poznat a využít. První internetová generace nám stárne. Možná se u ní začíná projevovat stařecký odpor proti novým řádům. Pche k čemu ty nové blbinky jsou? To nemůže nikoho zajímat. Staré dobré naše....
Však kdo chvíli stál, stojí opodál.

A tak se nebojte vrhnout do webu 2.0 ať už si pod tím představujete cokoliv, protože stejně mu neuniknete ;-)

Ja se teda vrham do webu 2 okamzite. Vubec nechapu co to je, tak jestli to bude k jidlu, je to fajn, pokud se to da pit, jeste lepe, no a v pripade nepozivatelnosti to pouziji na toalete. Hlavne nezavrhovat nepoznane !

Přidej komentář

Jméno:vas.ik
Region:Praha 9

Right middle way.

Návštěvy