Red Dwarf - není většího KULTU! | Ze světa seriálů...

Dnes zde budu psát o mém zřejmě nejoblíbenějším seriálu, který jen málokdo nezná. Je to seriál z britské dílny, tedy britcom. A jmenuje se Red Dwarf/Červený trpaslík. Pokud ho přece jen neznáte, tak věřte tomu, že se jej vyplatí sehnat. To je prostě něco výborného.

A o čem že to je? Představte si nicku, břídila, který má jméno Dave Lister a je 169 ze 169 lidí na kosmické lodi jménem Červený trpaslík. Jeho nadřízený je druhý technik Arnold J. Rimmer. Vyhlídky na jeho povýšení jsou komické. Ti dva se nenávidí, přesto spolu musí sloužit a vykonávat důležitou a nezbytnou a naprosto neodkladnou práci, (jako například doplňovat do automatu čokoládové tyčinky s medovou náplní, či opravovat zaseklé dveře.) Jednou se ale stane, že Lister propašuje na palubu kočku bez karantény a je i tak hloupý, že pošle jeho fotky s tou kočkou (Frankensteinem), k vyvolání do laborky na Červeném trpaslíku. Takže ho dají do stáze (Stázová komora vytváří časové stázové pole. Tak, jako rentgenové paprsky neprojdou olovem, čas neprojde stázovým polem. Takže, i když existuješ, neexistuješ dál v čase a pro tebe osobně neexistuje čas. A i když jsi pořád hmota, už nejsi nic v časoprostoru. Jsi nevýznamná hmota s kvantovou pravděpodobností nula. Jednoduché, že? Takže Lister tam má být 18 měsíců, ale na lodi se uvolní smrtelná dávka Kadmia 2 a všechny zabije, krom Listera. Toho Holly (palubní počítač s IQ 6000, což je stejně jako má 6 000 učitelů tělocviku, či 12 000 hlídačů na parkovištích), probudí až za 3 milióny let, protože musel čekat, až radiace dosáhne bezpečné úrovně. Ale Lister tam není tak docela sám. Totiž, během radioaktivní krize byla kočka i její koťata, (Frankenstein byla ona a byla těhotná), bezpečně uzavřena ve skladišti, kde se 3 milióny let rozmnožovali a vyvinuli se do životní formy, která je tak trochu podobná člověku.



A ještě Holly vytvoří hologram Rimmera. Takže tahle trhlá partička, ke které se se časem přidá jeden robot s hlavou jako hypermoderní kondom, vás baví v 52 vynikajících epizodách. Plus, tvůrci vyslyšeli úpěnlivé hlasy fanoušků, a budou další 4 díly! Dva normální a dva ze zákulisí.

A proč je zrovna tento seriál pro mě nejlepší? Možná proto, že i když se na něj dívám po desáté, vždy se směju. Vždy, když si chci zvednout náladu, když se chci zasmát, nebo jenom se mi nechce dívat na film, tak si pustím Trpaslíka. A většinou nezůstane jen u jednoho dílu.

A moje nej u tohoto skvostu? Nejoblíbenější postava - Holly, mužské vydání. Neoblíbenější díl - 5. díl 2 série - Queeg. Nejoblíbenější série? No nevím, možná 1,2,3,4,5,6 a možná taky 7 a 8... :-) To se nedá. Nelze vybírat něco z klasiky. Jinak pro ty, kteří až do teďka nemají páru, o čem tu mluvím, mám oficiální stránky www.cervenytrpaslik.cz a vyvěsím zde fotky hlavních hrdinů.





Nyní vám ještě nabídnu pár výborných hlášek a úvodní Hollyho hlášení.

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku..

Jsi nám tady platný jako automat na kondomy ve Vatikánu.

Brada chybí, zřejmě nevyvinutá. Genitálie - malé a neškodné. Nemají žádnou hodnotu.

Až tě potkám, budeš trpět pěstí vyvolanou zubní poruchou.

Už ti někdo někdy řek`, že seš hnusný, plesnivý povidlo, který má důvtip, šarm a duchapřítomnost německýho ovčáka po transplantaci hlavy?

Jsi prolhanej, úskočnej a svinskej prevít s šarmem a společenskou grácií filcky!


Opravdu se vyplatí si sehnat. Nebudete litovat.

O autorovi

  • Jméno viper.blade
  • Bydliště Karviná
  • No jsem takový jaký jsem.. musítě mě takové brát, i s chybami či jinými neduhy... protože v podstatě jsem fantastickej! (By Red Dwarf).. Pokud chcete ICqko, tak mi písněte...
Můj profil