Vymřeli už normálně píšící lidé? | Všehochuť...

AyOy° NaDaAaWaY Mi lUkAaAsH BuRiAn a yE Mi 17 LeT° O_o UmIiIrAaAm, ZhiWOT jE Na hOwNo!!!

Ne, to není mé zhroucení, ale námět na zamyšlení pro tento článek. Totiž s rozvojem internetu, (málo kdo ještě nemá doma internet), se zde zavedla móda psát jako úplný vymaštěnec. Jistě to všichni znáte, místo normálních véček se dávají dvojité véčka, různě se mění velikost jednotlivých písmenek a vůbec se lidi (teda pardon, většinou náctileté holky), snaží, aby se to už nedalo vůbec číst.

A já se ptám proč?! Kde se to vzalo? Je to touha se nějak odlišit, či znetvořit tak krásný jazyk, jakým bezpochyby čeština je? Už jsem si zvykl, že se používají zkratky, (ty také používám), nebo některé anglické výrazy (keyboard místo klávesnice atd), a pro tyto věci ještě mám pochopení, ale pro tohle? Opravdu se vám to tak líbí? A co na tom máte, nebo proč tohle vůbec děláte? Jen proto, že jste to obšlehli od kámošky, která to má taky na Libku?

I někteří mí kámoši už začínají mít takové návyky. Vždy, když mi někdo napíše "caw" tak bych mu vytrhl to dvojitý véčko z klávesnice a posadil ho do první třídy, ať si trochu zopakuje, jak se má psát a jak ne.

Doufám, že se tato "móda" zase spakuje tam, odkud přišla a bude tu zas trochu více normálně píšících lidí. Ale moc v to nevěřím. Protože jak už Werich říkával (a tam to W patří :-) Jen dvě věci jsou neomezené. Vesmír a lidská hloupost. Ale o vesmíru si tím nejsem jistý.

Věřím taky, že pod tímto článkem bude hodně komentářů, které mě budou kritizovat. To mě nevadí. Jen malý vzkaz pro takové: Než mě začnete kritizovat, tak mi řekněte, co je na tomto trendu tak super a proč to děláte. Jsem zvědavý, zda to vůbec někdo obhájí a jak.

P.S. A ta věta na začátku, měla znamenat: Ahoj. Jmenuju se Lukáš Burian a je mi 17 let.

O autorovi

  • Jméno viper.blade
  • Bydliště Karviná
  • No jsem takový jaký jsem.. musítě mě takové brát, i s chybami či jinými neduhy... protože v podstatě jsem fantastickej! (By Red Dwarf).. Pokud chcete ICqko, tak mi písněte...
Můj profil