Jsem svetice, ale presto verim! ..stejne jako VY!

autor: werush | 30.Září 2007
- na zacatek se chci omluvit, ale bohuzel, klavesnice na ktere pracuji nedisponuje hacky a carky:(



BUH NEHRAJE S VESMIREM V KOSTKY (A. Einstein)

OPRAVDOVA VEDA OBJEVUJE BOHA, KTERY CEKA ZA KAZDYMI DVERMI. (PAPEZ PIUS XII)

"Veda a nabozenstvi jsou od prvopocatku ohen a voda - neslucitelni." Pokud doctete tento blog do konce, ja vam dokazi pravy opak, sami uvidite, ze jste verici, ze kazdy clovek je verici. A pokud ani potom si to nepriznate, lzete sami sobe.
Uz jen proto, ze fyzika je 'bozsky prirodni zakon'.
Podle vsech fakt, ktere dnes znam, verim, ze vam dokazu, ze veda a nabozenstvi/vira jsou dve naprosto slucitelne sfery - dva rozdilne pristupy k nalezeni stejne pravdy!


KREACIONISMUS Bitva o to, jak vznikl svet.
Bible tvrdi, ze svet stvoril Buh. Buh pravil 'Budiz svetlo', a vse, co dnes vidime, se vynorilo z rozsahle prazdnoty.
Nanestesti jeden ze zakladnich zakonu fyziky pravi, ze hmotu nelze vytvorit z niceho.
Myslenka, ze Buh udajne stvoril "neco z niceho" byla v naprostem rozporu s obecne uznavanymi zakony moderni fyziky. Podle vedcu je tudiz knina Genesis vedecky absurdni.
Ale predpokladam, ze vsichni dobre znate teorii tzv. Velkeho tresku. Samozrejme vam velice rada osvezim pamet. Velky tresk je nazev vedecky prijateho modelu stvoreni vesmiru. Podle teto teorie energie silne koncetrovana v jedinem bode vybuchla v kataklyzmaticke explozi a expandovala navenek, cimz vznikl vesmir. Paradoxem je, ze s teorii velkeho tresku poprve vystoupila katolicka cirkev v roce 1927, prisel s ni katolicky mnich Georges Lemai^tre. Vedci tvrdili, ze je to naprosto smesna teorie. Hmota, rika veda, nemuze byt stvorena z niceho. Ale harvardsky astronom a vedec Edwin Hubble roku 1929 potvrdil nashromazdenim padnych dukazu, ze Velky tresk je vedecky pravdepodobny. Takze kdyz Hubble sokoval svet vedeckym dukazem spravnosti Velkeho tresku, cirkev si delala narok na vitezstvi a slavnostne prohlasovala, ze je to 'dukaz' vedecke spravnosti bible. Ze jde o Bozi pravdu.
Samozrejme se vedcum nelibilo, kdyz cirkev vyuzivala jejich objevy k propagaci nabozenstvi. Proto teorii Velkeho tresku ihned prevedli na pouhou matematiku, odstranili z ni veskery nabozensky podtext a prohlasili ji za vlastni.
Nanestesti pro vedu maji jejich rovnice jeden vazny nedostatek, na ktery cirkev tak rada upozornuje. "Singularitu". Jedinecnost, presny moment vzniku. CAS NULA! Dodnes totiz neni veda schopna zachytit opravdu prvotni moment vzniku vesmiru. Vedecke rovnice si celkem efektivne vysvetluji 'ranny' vesmir, ale postupuji-li v case nazpatek a blizi se okamziku nula, matematika se nahle hrouti a vsechno ztraci smysl. A cirkev tento nedostatek vyklada jako dukaz zazracne Bozi ucasti.

VEDA A NABOZENSTVI NEJSOU VE SPORU.
VEDA JE PROSTE JENOM MOC MLADA, ABY TO POCHOPILA.


- Toto vse se odehralo v minulem case. Dnes vas vsechny posunu na vyssi uroven vedeni. Cte dale.


Navrhl se EXPERIMENT, ktery ma dokazat, ze Genesis, stvoreni sveta podle bible, by bylo mozne. "DOKAZAT GENESIS? BUDIS SVETLO. HMOTA Z NICEHO?"
Experiment znovu uskutecnil Velky tresk. Vedci vytvorili vesmir - naprosto z niceho. Udelali to samozrejme v mnohem mensim meritku. Proces byl vedecky pozoruhodne jednoduchy, ale pro laiky je jeho vysvetlovani slozite ani ja sama tomu nerozumim, takze se omlouvam, ale timto se vyhybam popisovani vzniku. Ale zjednodusene bylo simulovano stlaceni energie do jedineho bodu, z nehoz mel vzniknout vesmir. Vedci urychlili dva ultra tenke paprsky castic probihajici opacnym smerem v urychlovacim tunelu. Oba paprsky se na nesmirne rychlosti celne srazily, vzajemne do sebe pronikly a veskera jejich energie se zkoncentrovala do jedineho bodu. Dosahlo se tim extremni energeticko hustoty. Uplne z nenadani se v urychlovaci v bode maximalne koncentrovane energie zacali z niceho objevovat castice hmoty. Hmoty, vyrustajici z niceho! Neuveritelna demonstrace subatomarniho ohnostroje. Zrozeni miniaturniho vesmiru. Vedci dokazali nejen to, ze hmota muze vzniknout z niceho, nybrz i to, ze jak Velky tresk, tak i Genesis lze jednoduse vysvetlit uznanim pritomnosti ohromneho zdroje energie.
MYSLI SE TIM BUH?? Buh, Budha, Jehova, Sila, Osud, Jedinecnost, Jediny bod - nazvete si to jak chcete - vysledek bude porad stejny. Veda a nabozenstvi podporuji stejnou pravdu - cista 'energie' je otcem stvoreni.


!!
Vesmir obsahuje 'dva' druhy hmoty. To je vedecky fakt.
Co rika bible o stvoreni? No, Buh stvoril...svetlo a tmu, nebe a peklo. Presne tak vytvoril vsechno v protikladech. Symetrie. Perfektni vyvazenost. Protony a elektrony. Jin a jang. Veda tvrdi totez co nabozenstvi, ze Velkym treskem vzniklo vsechno na svete soucacne se svym opakem - vcetne 'hmoty' samotne. HMOTA (jang) A ANTIHMOTA (jin).
Kdyz antihmota prijde do styku s hmnotou, okamzite interaguji. Fyzikove tomuhle procesu rikaji anihilace. Je to nejjednodussi reakce, jaka se v prirode vyskytuje. Jedna castice hmoty a jedna castice antihmoty se spoji a uvolni se dve 'nove' castice, nazyvane fotony. Foton je vlastne drobounky chomacek svetla. Desetimiligramovy vzorek - asi jako zrnko pisku - obsahuje priblizne tolik energie jako dve ste tun bezneho paliva pro pohon rakety. Je to zdroj energie budoucnosti. Tisickrat silnejsi nez jaderna energie. Stoprocentne ucinna. Bez vedlejsich produktu.

Nejvetsimu vedecko-vyzkumnemu zarizeni na svete - svycarske "Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire" (CERN) - se nadavno podarilo vytvorit prvni castice antihmoty. Antihmota je totozna s fyzickou hmotou az na to, ze ji tvori castice, jejichz elektricke naboje jsou 'opacne' nez naboje castic normalni hmoty.
Antihmota je nejmocnejsi ze znamych zdroju energie. Uvolnuje energii se stoprocentni ucinosti (jaderne stepeni je ucinne pouze z 1.5 procenta). Antihmota nezpusobuje znecisteni ani radiaci, a jeji zlomek by mohl zasobovat New York energii cely tyden.
Ma to vsak jeden hacek.. Antihmota je krajne nestabilni. Vzniti se, kdyz prijde do styku prakticky s cimkoli, i se vzduchem. Proto je velice slozite uchovavana ve vakuu ohranicenem magnetickym polem (protoze jak sami vite ani vakuum nelze uchovat bez hmotne nadoby, se kterou by pripadne antihmnota reagovala). Jediny gram antihmoty obsahuje energii dvacetikilotunove bomby - takovou energii mela bomba shozena na Hirosimu.
Az donedavna se darilo vytvorit antihmotu pouze ve velmi malem mnozstvi (nekolik atomu najednou). Nyni vsak CERN udelal vyznamny krok vpred svym novym antiprotonovym deceleratorem - modernim zarizenim na vyrobu antihmoty, ktere slibuje vyrabet v mnohem vecim mnozstvi. Nyni se tedy naskyta otazka: Zachrani tato vysoce prchava latka svet, nebo bude pouzita jako nejsmrtonostnejsi zbran, jaka kdy byla stvorena?


JSEM VERICI ATEISTKA.
Nehlasim se k zadne vire ani podobne organizaci, ale presto verim. Verim, jen v to, ze existuje neco vyssiho. Neco co dalo vznik vsemu. Vyssi princip. Moc a sila. Verim, ze verit je prirozene. Kdyz vim vsechny tyto informace, ktere jsem vam publikovala vyse, tak proste verim. Neco tam nahore je!! A co vy?..kdyz jste si muj blog precetli az sem. Verite?
Ano kazdy to nazyva jinak..Buh, princip, sila, antihmota.. Ale kdyz se zamyslite a vsechno toto zminene prijmete jako FAKT, nuti vas ted jeste neco proc neuverit?? Snad jen proto, ze slovo Buh tak zevsednelo a ztratilo spravny vyznam kdysi prvotne vysloveneho slova, snad jen kdyz si od celeho nabozenstvi umazete slovo Buh a zamyslite se nad mym blogem, nad vyjadrenim meho pocitu uvedomeni si existenci slova vira, snad se ted pro vas stane z abstraktniho slova vira, slovo naprosto hmotne, naprosto skutecne, protoze proste tak to je. 'BUH EXISTUJE, ANTIHMOTA EXISTUJE, NIC Z NEHOZ VZNIKLO VSECHNO' proc si to nepripustit??
Vzdyt kazdy, kdo veri a at uz to je cokoli, tak ma zivot daleko jednodussi.
Verim, ze ted uz take verite (i kdyz jste ateiste jako ja).

Verim ve vyssi zdroj energie diky ktere ziji, ale nazyvat Buh si to jako ateistka netroufam a ani se ode dneska nezacnu modlit jen, protoze ted vim jak to vsechno je;)



pozn. Vsechny informace a fakt jsou naprosto pravdive, nastudovala jsem je pro publikaci toho blogu a nektere odborne fakta poskladala jako pucle, protoze tolik odbornych vyrazu sama neznam. Zadam jen vase komentare, at uz to je pro vas zhave tema nebo ne.