03.Červenec 2008

....

Jedna z dnešních diskuzí, kterou jsem před chvílí brouzdala ve mě evokuje spoustu myšlenek proč tomu tak je...Diskuze pojednávala o tom, že trendem v dnešní době se stává být single, žít bez partnera, bez závazků, v podstatě dalo by se říct je to svým způsobem jistá pohodlnost nestarání se o nikoho jiného...Ano, já s tím zcela souhlasím.

Za svůj život jsem poznala hodně můžů, prožila pár vztahů, ať už dlouhodobějších nebo jen nějakých týdenních okouzlení, měla jsem se vdávat, rozcházela jsem se v dobrém i s nožem pod krkem, trápila se kvůli lásce tak, že jsem se musela přestěhovat na druhý konec republiky, prošla si závislostmi-na partnerovi i látkách pomáhajících k uniknutí depresím...a tak se ptám, proč? Proč se zavazovat k trápení se, které z každého vztahu vyplývá???  Jen kvůli tomu, abych měla pocit, že na mě doma někdo čeká, kdo mi hned mezi dveřmi vpálí do obličeje spoustu otázek o tom, kde a s kým jsem byla, proč jdu tak pozdě a vzápětí začne naříkat, že ho určitě podvádím, nemám ráda a podobné záležitosti...Výhoda vztahu, kterou většinou lidé zdůrazňují je ve většině případů to, že mít s někým partnerský vztah znamená to, že se máte o koho opřít v časech nepříznivých a zlých...od toho jsou ale přeci přátele, ne? A pokud nejsou schopni vám naslouchat, tak by jsem to nenazývala přátelstvím...Co se týče výmluvy ohledně sexu, nikde se nepíše, že člověk musí mít sexuální poměr jen s člověkem se kterým chodí....stejně s jednou osobou nikdo dlouho nevydrží a dříve či později si hledá bokovky...Ale otázka věrnosti byla dlouhým tématem, možná někdy příště...A povídačky o tom, že nikdo nechce být sám, když přijde domů...stačí si pořídit pejska, zvíře nadmíru společenské, do ničeho se nešťourající, věrné a oddané..

Možná někomu přijdu jako feministka, citově chladná nebo zhrzëná a opuštěná ženská..

Nejsem ani jedno, ani druhé...to třetí tak možná trošku, ale statečně se léčím:-)

Vztahy člověka ubíjí a brání mu dýchat.

Dobrou noc.

P.S.: Hledám vhodný genetický materiál pro své budoucí děti. Zn. : IQ alespoň 120, výška nad 180cm, váha do 100 kg, v rodině žádné vážnější choroby...:-)

Komentáře (3):

-Weron1que- říká...

J, a někdy je to naopak...ael rozdíl tam bude vždy..ale jinak je to pěkně napsané...

05.07.2008 13:11:43
yina říká...

Ano je..láska člověka deptá, přátelství těší..

03.07.2008 13:29:01
-Weron1que- říká...

Slečno, v nečem máte pravdu, proč se zavovazovat, když to stejně pak skončí slzami a nářky, ale Láska a přátelství tam je poddstatnej rozdíl........

03.07.2008 12:59:24

Přidej komentář

<< Domů