Miluju rychlou jízdu!!!! Na čemkoliv :)
14.Květen 2007,15:39

Bruce je prostě legenda kung fu. Jeho největší zásluha je, že dostal čínské bojové umění do světa pomocí filmového plátna. Sice se tvrdí, že díky němu upadly ty nejlepší a nejstarší techniky kung fu, ale bez něj bychom se tu asi mlátily vidlema Staří mistři si dříve předávali bojové umění pouze v rodu a dnes máme plno škol i u nás a to kdyby tenkrát mistři číny věděli tak by asi vykvetly !!! Jeho původní styl se jmenuje Wing Chun (krásné jaro) Kung Fu a učil ho jeden z nejvěších rváčů ze všech dob si-fu (z překladu otec, ale dnes se tak říká mistrům) Yip-man, kterého se Bruce zkoušel několikrát bezvýznamě porazit. Dále krátkodobě prošel spousty spíše japonských stylů v Americe a nakonec vymyslel svůj vlastní styl Jeet Kune Do (cesta zasahujících pěstí). Základy jsou hodně z Wing Chunu ale přidal vysoké kopy protože jim přisuzoval velkou efektivitu. Wing Chun má kopy pouze do pasu protože pokud někdo není tak rychlý tak si představte co by Vám asi udělal zkušený bojovník, když by Vám zachytil nohu ve výši hlavy.Au au au .....

       Lee

Bruce byl mým prvním borcem v televizi a velkým vzorem učím se wing chun a dokonce mojí nej zbraní i když se do cvičení wing chunu nezahrnují jsou nun chaky hodně jsem se naučil jenom díváním na jeho filmy.

 Lee

 
kategorie: Kung Fu
vložil: yip-man
Permalink ¤


4 Komentáře:


  • 27.08.2010 14:19:23, Alvy-dodatek

    samozřejmě nic proti ;-) :-D

  • 27.08.2010 14:18:29, Alvy

    Yip Man a rváč? ...tak to jsi hodně vedle,Yip Man byl mistr a však gentleman,veřejně se nepral (nejspíše máš fakta okoukaný z filmu Ip Man,kterej je dobrej jako film,ačkoli není podle pravdy)

  • 06.12.2009 17:07:10, casino-savo

    ty si uchylak a to auto neni tvoje tak si nehraj na to naco nemas ani nebudes myt nikdy

  • 23.05.2007 14:48:55, liminecka23

    jj je to pravda...jeho filmy jsou úplně super!!!! a fakt se to naučil...