Jakej máte názor na potraty?

K tomu mě inspirovala jedna zpověď. Mnoho lidí říká, že díte má právo na život i když se nenarodí a že by potraty neměli existovat protože je to vražda. K tomu bych chtěla říct jednu podstatnou věc. Při potratu nejde primárně o zavraždění dítě, nýbrž o jeho odstranění z těla matky, které neoprávněně obývá. To že při tom zemře už ovšem nění její problém. Podle vás by měla žena v sobě nosit 9 měsíců dítě proti svojí vůli a pak ho dát k adopci? To přece není o právu na život, je to o tom, že chcete té ženě vzít svobodu. O narozený dítě se stát už postará, o nenarozené dítě nikoliv. Matka nemá žádnou povinnost mu dodávat ze svého těla živiny pokud nechce, dítě tudíš nebude ani tak zavražděno jako že prostě jenom zemře mimo tělo matky, protože v okolím prostředí nemůže žít (pokud by doktoři dítě nezabijeli přímo v matce). Prostě, kdyby bylo nějakým lékažským zázrakem, který v současné době bohužel neznáme, možné normálně šetrně odstranit to dítě za živa z těla matky a pak ho nějakým způsobem vypěstovat mimo tělo matky až do dospělosti, tak by to bylo spráně a žádná vražda by to nebyla. To že tako technologie neexistuje neznamená, že matka dítě vraždí ale pouze ho "výhání" dřív taky nebylo možné léčit některé nemoci a lidi prostě museli člověka nechat zemřít.

kdyby mi chlap řek, že na žádej potrat nepůjdu, protože je to i jeho dítě a že ho klidně vychová sám, tak bych mu řekla: fajn, tak si ho vem. šla bych na ten potrat a prostě bych doktorovi řekla, ať to dítě nevyhazuje, ale ať mě ho dá do skleničky, že ho musím dát přítelovi. Mám tím na mysli, že matka nemůže za smrt dítětě, dítě prostě mimo tělo matky nepřežije a to neznamená, že má povinnost ho v sobě nosit a držet ho na živu. Při potratu skutečně není pořádán "útok" na nevinné dítě, jenom je vyháněno z místa, které už mu nepřísluší.

19.01.2012 06:46:00
Potrat je vražda a ženský bych napařil 20 let a ještě lepší by bylo kdyby po potratu už nemohla mít děti.
Jirkass
19.01.2012 02:50:23
Já nejsem a priori proti potratům, ale nepřemýšlím nad touto problematikou způsobem, jako ty ;-) Samozřejmě na prvním místě je zodpovědnost lidí majících pohlavní styk. Pokud si pár nepřeje dítě, mají se patřičně chránit proti otěhotnění. Myslím, že právo na interrupci by měla mít každá žena, ale lehkomyslnost některých jedinců ohledně ochrany a spoléhání se na to, že se nemůže nic stát, je opravdu neuvěřitelná. Plod dítěte není cizorodé tělísko v těle ženy, které se tam nedopatřením samo dostalo. Za těhotenství si ženy spolu se svými partnery zodpovídají samy. Tím chci říct, že nesouhlasím s tím, že potrat je "vyhánění něčeho, co do těla nepatří, a co žena nemá povinnost ze svého těla vyživovat"
bye-bye 25
19.01.2012 01:52:32
UnseenQueen:
Já už na to přišla, trénuješ na večer situační komedie. Tak znovu, tohle představení se taky nepovedlo, doporučuji přešlápnout a kdyby to nepomohlo, tak si z toho nic nedělej, třeba to taky jedinou vyřeší pojišťovna jako následek úrazu. Nebylo mi potěšením.
OutsideLife
19.01.2012 01:48:47
Jaká genetická výbava? Co to blekotáš?

"Proto se obávám, že my dvě nemáme o čem diskutovat. "
Až uznáš, že žena má právo na sex bez těhotenství, tak přilez.
UnseenQueen
19.01.2012 01:45:46
UnseenQueen:
Chyba není v terminologii, drahá. Ta je v genetické výbavě. Proto se obávám, že my dvě nemáme o čem diskutovat.
OutsideLife
19.01.2012 01:41:52
"tak ono vloupání bych spíš viděla jako znásilnění,"
Vloupání je následek vlastnictví domu.
Těhotenství je následek sexu.
Vloupání = znásilnění = nechtěné těhotenství.
Nechápu, co nechápeš:-) Já dávám souhlas k sexu, ne k těhotenství. Jo, je to možný byproduct, ale já se proti němu budu bránit. Stejně jako když si koupím auto, tak se budu bránit krádeži, i když logicky kdybych jezdila autobusem, tak mi nemůžou nic ukrást, max. lítačku.

"Nebo taky za každý puchýř svádíš vinu na někoho jiného? "
Vinu za puchýř nesvádím.
Jsem těhotná, protože jsem šukala.
Puchýř propichuju a dezinfikuju.
Embryo potrácím.
Vlastně ten potrat je větší přijetí zodpovědnosti než když třeba dělám kraviny na horském kole nebo sáhnu na sklokeramickou desku (bo jsem zvyklá na plynový sporák), protože ty úrazy mi ošetří na pojišťovnu.

"spíš přístup pisatelky, který je mi silně proti srsti a působí, jako by ho psala čtrnáctiletá školačka, co má dávno spát, protože po večerníčku. "
Já s jejím přístupem naopak souhlasím a moc se mi líbí. Vadí mi jak lidi melou o adopcích a bejbyboxech, jako by šlo o to "dát pryč mimino" a nikoli "nebýt těhotná a nerodit".

"Vyvstává otázka, proč s ním dotyčná do té postele tedy lezla, když tohle jako vážně nechtěla ani dvojitým omylem a dítě vnímá jako vetřelce z jiné planety, co si z ní udělal živý inkubátor. Jsem staromódní, odpověď, že už ji moc svrběla, neberu."
Tak to bohužel. Když se mi chce šukat, mám s kým a kde, tak si prostě zašukám. Nazdar. Protože mi to způsobuje potěšení. Stejně jako spousta jiných věcí.
Šukám pro zábavu, ne pro těhotenství. Nemůžu za to že mám dělohu, a nedám se tím nijak omezovat. Stěžuj si Bohu, měl mě udělat neplodnou. Proč já jsem zabřezla s jednou prasklou gumou, když fakana nechci ani omylem, zatímco jiná holka musí v devatenácti na IVF? Bůh je čůrák, až budu po hysterektomii, tak půjdu do Nebe a svojí dělohu mu narvu do chřtánu.

Jo, na kole jsem si zlomila ruku a při sexu jsem otěhotněla a v bazénu jsem si namočila vlasy a po gastronomickém soustředění jsem přibrala atd., ale snad když vznikne nějaký nežádoucí účinek, tak ho řeším (úrazová pohotovost, interrupce, fén na vlasy, dieta), a ne že budu chodit po světě s druhým loktem mezi loktem a zápěstím a mega pupkem a říkat "no jo, moje chyba".
UnseenQueen
19.01.2012 01:36:24
Jinak argument "nemáš teda souložit" je na úrovni "nevyndavej to klíště, chudák nemůže za to že si šla do lesa - můžeš si za to sama nemáš do toho lesa chodit"
Darwinista 22
19.01.2012 01:35:22
Rozhodně mi není líto, že jsem byl až druhé matčino těhotenství - namísto prvního, čtvrtého a šestého, které skončily v kýblu.
ten pravý
19.01.2012 01:33:04
Musím říct že máš naprostou pravdu. Jen kdyby se ti to někdy vážně stalo tak sklenici nevyhazuj, chceme s přítelkyní dekoraci na krb.
Darwinista 22
19.01.2012 01:32:03
UnseenQueen:
Když už takto blbě, tak ono vloupání bych spíš viděla jako znásilnění, to nemá s dobrovolným sexem a znalostí možných následků nic společného.

Sex způsobuje děti, oheň spáleniny, teď jde o to, s čím vším se nemá zahrávat. Nebo taky za každý puchýř svádíš vinu na někoho jiného? Dítě není kuří oko, aby se jeho vyloupnutí mělo oslavovat.

Neodsuzuju tady samotný potrat (jsou odůvodněné případy, kdy je to pro matku a nakonec i pro to dítě lepší - v případě těžkého postižení letálního charakteru do několika hodin či týdnů po narození, nebo ohrožení života obou, kdy dokroři při porodu často hrají vabank a přežít to nemusí ani jeden z hlavních aktérů), spíš přístup pisatelky, který je mi silně proti srsti a působí, jako by ho psala čtrnáctiletá školačka, co má dávno spát, protože po večerníčku.

Něco jako " Měla jsem sex a jak si ten debil dovolil mě oplodnit, když se mi to vůbec nehodí do krámu." Vyvstává otázka, proč s ním dotyčná do té postele tedy lezla, když tohle jako vážně nechtěla ani dvojitým omylem a dítě vnímá jako vetřelce z jiné planety, co si z ní udělal živý inkubátor. Jsem staromódní, odpověď, že už ji moc svrběla, neberu.
OutsideLife
19.01.2012 01:24:32
Ty o tom potratu mluvíš tak hnusně a bezcitně, že se mi chce zvracet, ačkoliv jsem samozřejmě pro to, aby si žena se svým tělem dělala, co chce (a dokud je dítě uvnitř, tak je to její tělo).
regwrgwb
19.01.2012 01:11:23
Máš naprostou pravdu a jenom ignorant s tebou nemůže souhlasit. Žádný fakan nemá právo růst v těle ženy, která ho tam nechce. Na nějaká "práva na život" sere pes. Jo, máš právo na život. Tady tě vydloubávám z mojí dělohy a vystrkávám tě před dům na ulici a žij si. Že to beze mě neumíš? No ale to už není můj problém, nemáš žádné právo používat moje tělo abys vyrovnal svoje nedostatky.

"Prostě, kdyby bylo nějakým lékažským zázrakem, který v současné době bohužel neznáme, možné normálně šetrně odstranit to dítě za živa z těla matky a pak ho nějakým způsobem vypěstovat mimo tělo matky až do dospělosti, tak by to bylo spráně a žádná vražda by to nebyla. "

To není zázrak, povedlo se to s kozími embryi. Stačilo by pár let výzkumu a šlo by to. Jenže protipotratářům nejde primárně o záchranu embryječek a plodečků, ale o terorizování žen, takže je tahle možnost nezajímá. Jo, je pár lidí, které opravdu zajímají embryjka a plůdky, ale je jich JENOM PÁR, takže žádná politická moc.

"Když se žena SVOBODNĚ rozhodne šukat, měla by počítat s následky a ne si hrát na chudinku, která je obětí invaze. "

Consent to sex is not consent to pregnancy.
To je na úrovni "když se ženská rozhodla jít ven bez čádoru, tak se nemůže divit, že jí někdo znásilnil".

"Jen doufám, že Tebe nikdo okupovat nebude, aby nebyl násilně odsunut a obviněn z přepadení, když mu otevřeš dveře a pozveš dál. "

Otevřít dveře a pozvat dál, to je na úrovni "snažilkování" nebo dokonce IVF. Nicméně, pokud mám byt a mám dveře (= někdo se ke mě může vloupat... to je srovnání se sexem) nebo dokonce zapomenu zamknout (= chyba v užívání HA), tak tím nikoho dovnitř nezvu. To je jen byproduct. Samozřejmě mi můžeš říct, že když nechci mít vykradený byt, tak nemám mít žádný byt, mám spár na lavičce v parku a všechen majetek nosit v batohu, který si na noc dám pod hlavu.
UnseenQueen
19.01.2012 01:08:45
jako o dítěti bych o tom nemluvil, není to dítě, a jo je to jenom věcí "matky" jak se rozhodne
sádlo
19.01.2012 01:01:50
Jsem pro možnost potratu,nicméně s tvým názorem se neztotožňuju
šípková růženka 27
19.01.2012 00:59:14
Do cizích životů se v tomto ohledu (většinou) neseru, a u sebe vím, že bych to nedokázala, ani kdybych chtěla.

"Při potratu nejde primárně o zavraždění dítě, nýbrž o jeho odstranění z těla matky, které neoprávněně obývá. To že při tom zemře už ovšem nění její problém. Podle vás by měla žena v sobě nosit 9 měsíců dítě proti svojí vůli a pak ho dát k adopci? To přece není o právu na život, je to o tom, že chcete té ženě vzít svobodu."

Když se žena SVOBODNĚ rozhodne šukat, měla by počítat s následky a ne si hrát na chudinku, která je obětí invaze. Jenže to s sebou nese i přijmout odpovědnost, kam se zahrnuje i zlaté pravidlo nelézt do postele s každým blbečkem, kterému se z Tebe postaví a vědět, že ani kondom není 100% záruka.

Proto by neměly šukat děti a jiné typy Tvého kalibru schopné prohlásit takovou sračku. Když jsou v něčem dva, vina není jen na jedné straně. Jen doufám, že Tebe nikdo okupovat nebude, aby nebyl násilně odsunut a obviněn z přepadení, když mu otevřeš dveře a pozveš dál.
OutsideLife
19.01.2012 00:58:43
Nejdriv jsem mel pocit, ze mluvis o tom diteti jako o nejakem squatterovi, ktery se Ti tam nastehoval, pak mluvis o pestovani deti mimo telo matky, to se dotyka asi nejakeho zemedelstvi a nebo slechteni ovoce a nakonec bys ho mela na pamatku jako vytrzeny mlecny zub.

Podivej, nechci ted branit ani jednu stranu, protoze to zavani flamewarem, ale kazdy Tvuj cin ma urcity nasledek a pokud oddelis cin od nasledku a mluvis pouze o cinu, tak je to jen manipulace. Kdyz pominu neporovnatelne neporovnani (ze treba srovnavas svobodu a lidsky zivot a vychazi Ti z toho dulezitejsi ta svoboda), tak je to Tvuj (morbidni) nazor, kterej Ti neberu ale myslim si sve...
pawel

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy