Krišna

Pěkný sluníčkový den všem přeji,

co si myslíte o hnutí hare krišna? Dokázali byste dodržovat jejich zásady? Co se týče stravy, tak k tomu, že musí být vegetariáni navíc nesmí ani houby, česnek, cibuli a nesmí jíst nic, co by předem neobětovali krišnovi. Pít nesmí alkohol, kafe, čaj (až na ovocný a bylinkový), takže pijí spíš jen čistou vodu. Nesmí kouřit, hulit, brát drogy. Nesmí hrát hazardní hry. Nesmí mít žádný sex, ani s manželkou. Vyjímka je, když se snaží o dítě a to se mohou pokoušet jen jednou za měsíc. Při pochodech ženy musí jít vzadu a i v jejich komunitě jsou často ženy a muži odděleni, třeba jí odděleně. Navíc věří v Krišnu jako jediného boha, čtou jejich literaturu. Někteří se snaží ty knihy lidem prodávat. Navíc k tomu se musí modlit. Mají růženec se 108-mi kuličkami a musí každý den odříkat 16 kol! Furt opakují dokola jejich mantru.

19.01.2012 11:39:49
Já nejsem krišňák, jen mě zajímaly názory :-) Jinak kdyby aspoň ty pravidla neměli tak přísný, líbí se mi, že jsou vegetariáni (já taky), že je tam zákaz alkoholu a kouření...ale kdyby aspoň ten sex měli až po svatbě a ne jen na početí a kdyby furt dokola neříkali jednu mantru...

Jinak taky mi připadaj kolikrát jak sfetovaný, neberou něco tajně třeba?
sluníčko pusinka
19.01.2012 11:26:29
Jednou jsem po jejich hamburgeru problil celý festival. A když jsem kdysi, ještě jako mladík, na Příkopech byl nějaký rozjuchaný (nemyslím opilý, prostě bylo hezky a měl jsem dobrou náladu), tancoval jsem kolem nich, hulákal "háre háre" a jim se to moc nelíbilo, najednou vůbec nebyli "sluníčkoví" a odmítli mi dát i ten blbej koláček, ačkoli jinak je všem rozdávali.

Ale jinak je potkávám rád, ovšem žít bych takhle nemohl. A teď, když vím, že nemůžou ani houby nebo česnek...
kristusek 37
19.01.2012 10:59:49
Já si myslím, že to jsou magoři. Na festivalu v Trutnově jsem na Krišna stagi strávila sice jen pár minut, ale i tak bylo to pořád se opakují "krišna krišna háre háre" strašně otravný. Navíc mi tam 90% lidí přišlo zfetovaných a jídlo jsem sice neochutnala, ale vypadalo to hrozně nechutně, jak kdyby to předtím už někdo rozmělnil.
Sépie z hlubin 21
19.01.2012 10:59:16
Inu, pomatenci.
Ne, jejich podminky bych dodrzet nedokazal.
Hmmhator 30
19.01.2012 10:53:53
Nic pro mě. Pořádný biftek, dobré víno, šálek kávy a nějaké ty radovánky bych ani ve svém věku za odříkávání mantry fakt nevyměnila.
*Loreena*
19.01.2012 10:49:23
ne, ani za zlaté prase
getoutofmyway

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy