Musím chodit do kostela

Naše rodina je strašně pobožná,každou neděli musíme všichni do kostela,jenže mě to tam nebaví, je tam nuda a ke všemu to vstávání v neděli, když začnu protestovat, že tam nepůjde, tak mi to není nic platné. Mše bych pžežila, ale to že mě nutí rodičechodit ke zpovědi je hrůza, vždycky tam něco zablekotám, no je mi to trapné, u nás ve třídě tam nikdo nechodí, jen já jak blbec. Stejně tomu nevěřím.

21.01.2012 00:48:58
A kdyby se někdo ptal, tak: Ano, lidé co někomu vnucují svou víru (obzvlášť podobně odporným způsobem) se mi bytostně hnusí a osobně bych je střílel jako škodnou... A ne, v něco jako "myslí to dobře" fakt nevěřím, cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly - třeba rodiče, co v životě děti nepustili z bytu, aby je okolní svět nezkazil nebo tak.
pan V
21.01.2012 00:46:39
Alespoň si tak vypěstuješ zdravý vztah k církvím (obecně) a k lidem, kteří mají vymyté mozky jako tví rodiče...

Nejdřív se zkus normálně domluvit, a pokud to nepůjde, můžeš vašim udělat tak parádní ostudu v kostele, že ti dají pokoj. Zkusit to můžeš nejdřív u té zpovědi a když to nepomůže, tak poslat fanatické rodiče před celým kostelem s tou jejich falešnou vírou a vymytou hlavou k čertu by také nemuselo být k zahození ;-)
pan V
20.01.2012 23:57:49
Jako "praktikující" evangelík klidně řeknu, že do kostela se nesmí chodit z donucení, to totiž nemá cenu a pěstuje to jen zbytečnou zatrpklost. V pubertě mne to taky nebavilo, ale nikdo z toho vědu nedělal - buď člověk dar víry přijmout chce, nebo nechce. Víra se nedá implantovat nějakou restriktivní indoktrinací, to prostě nejde. Přiznám se, že zpověď v katolickém slova smyslu je něčím, co se mně osobně třeba poněkud příčí, protože ji nepotřebuji za nutnou pro můj vztah s Bohem, který preferuji v přímé podobě. Raději než vymýšlení masových vražd bych byla pro to, abys doma vysvětlila, že jsou prostě věci, které Ti ve vymezení nějaké pozice vůči Bohu (ať už takové, kdy víru přijmeš, nebo takové, kdy to prostě nepůjde) přijde konkrétně toto jako přítěž, která Tě zatěžuje - že Ti to přijde jako formální povinnost dělaná jen tak a že k této instituci momentálně nemáš vztah, nicméně toto Ti ho nepomůže nějak získat či popsat.
Joanni11 24
20.01.2012 23:55:05
tvoje rodina není pobožná, ale falešná. V rodině, kde se chodí do kostela se snad musí o těch věcech taky otevřeně hovořit. Pokud se něco dělá z donucení, je to akorát týrání. Násilím asi těžko někdo uvěří, ale naučí se udělat ze sebe hloupou poslušnou ovci. Rodiče by se měli zamyslet, ale i ty se můžeš pokusit přijít na to, co je to, co je tam táhne...zeptej se jich. Pokud ti řeknou, že je pro ně víra to nejdůležitější v životě, pak je asi trochu divné, že tě v této víře a lásce k náboženství také nevychovali...Je mi přes dvacet, ale chodím tam dobrovolně a v životě jsem nikdy od rodičů neslyšela, že tam musím.
hurikánn111
20.01.2012 23:29:28
Tak sa s nimi skus o tom normalne porozpravat, nie len rano protestovat, ze nechces. Ked si pripravis normalne argumenty, preco tam nechces chodit, mohlo by to ist.
Anton von T 21
20.01.2012 23:16:10
Jako teenager bych jim asi začal poškozovat kostel :) a pak by mě tam už nevzali :D.

Víra je v člověku, nechápu lidi, co chodí do kostela.
Amír Jaromír 33
20.01.2012 23:14:32
A co si takhle vymyslet nějaký pořádný ptákoviny a při tý zpovědi mu je nakecat: masový vraždy, dopodrobna mu vyprávět, co jsi viděl v pornu, prostě dvě hodiny to do něj hustit. Asi tě pak vyhodí sám a zakáže ti vstup do kostela.
HLLH
20.01.2012 22:56:25
Tak si uprostřed mše stoupni a začni řvát "Mrdat Satana, mrdat Satana, Satan má větší péro než Bůh, Satan je king!", určitě už tě znova nutit nebudou.
UnseenQueen
20.01.2012 22:53:38
Hele,jestli nevěříš,tak je to blbé. Hold musíš počkat,až budeš dospělá. Ke knězi si nachystej:Kuala jsem,mléka jsem,mamince jsem nadávala.UKázkové hříchy,které jsou ještě snesitelné(:
šípková růženka 27
20.01.2012 22:51:40
Tak si vymysli takovou zpověď, že ti farář dá zákaz chodit i na ty mše :-) Je blbý, že tomu sám nevěříš, nebo spíš pro tebe to je blbý, protože věřící fanatici jsou hrozný a absence nedělního kostela se dá vymluvit jen smrtí.. Přeju alespoň pevný nervy, pokud rodiče fakt nechtějí slyšet, že nevěříš. Zkusila bych jim to vysvětlit, ale nečekám nějakou změnu.. Drž se. P.S. A není to žádná ostuda chodit do kostela, jen je to zbytečnost, dle mě
Slepice z ulice

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy