pravá láska versus sobectví

Ahoj lidi, chtěl bych se zeptat jak to vidíte jaký na tohle budete mít názor. Slyšel jsem už od víc lidí, že ženy nejsou jen "věc k uspokojení sexuální potřeby", že když máte někoho doopravdy rádi tak jste ochotní pro něj udělat cokoliv i obětovat se atd. Že to teprve je ta opravdová láska.

Na druhou stranu já jsem od přírody sobec. Na ostatních lidech mi nezáleží, ať už jsou to muži nebo ženy, nikdy mi na nich nezáleželo a sobcem chci zůstat, myslím si že v dnešní době tržního hospodářství a kapitalizmu se sobci mají nejlépe, takže je to nejen moje vrozená povaha, ale i moje rozumné rozhodnutí že takový chci být.

Takže bych měl takovou otázku: Můžu někdy zažít opravdovou lásku? A má to smysl se o to vůbec snažit? Co myslíte?
Zdenda25 25 VYMAZAT


18.01.2012 10:11:16
Proč tedy vlastně uvažuješ o vztahu, když jsi už sám psal, že chceš být sám?
Nebo je to jen "technika" jak sobě nalhat, že chceš být sám?

Jinak dnešní klima "sobectví" až tak nefunguje. Jelikož, i když lidé jsou vychováváni ve stylu sobectví a materialismu tak i přesto jejich přirozená část se snaží vymanit. Někomu se to daří, někdo končí u deprviací apod. Ale člověk je až moc tvorem společenským, že ani systém na bázi sobectví z něj ryzí individualitu neudělá. To dřív z něj stvoří neurotické tvory.
ich
18.01.2012 09:45:56
No vidíš, a já se tomuhle systému založeným na egoizmu a touze po korýtku přizpůsobit nehodlám.
Oriq 27
18.01.2012 09:24:01
V ramci mezilidskych vztahu se sobeckost nevyplaci.. casem zustanes spis sam, bez urc. citoveho zazemi..
to same u partnerky.. sobce lze milovat.. chvili.. nez spadnou ruzovy brejle.. pak si jeji naklonost budes kupovat..
Kšandy máš pěkný
18.01.2012 07:00:11
Můžeš, proč by ne. A tipuju, že pokud se tak stane, hoodně tě to zaskočí. ;-)
Nicméně - podle mě se láska a sobectví nevylučuje. Nejsme v románu, nikdo nečeká, že obětuješ život pro svou lásku - zdravé sobectví je podle mě na místě. Jinak bys skončil jako podpantoflák, chlap bez vlastního názoru i koníčků, vše by se podřizovalo tvé milé.
vjoo 30
18.01.2012 06:03:05
Zdenda25: se šlapkama teda nemám zkušenosti, ale zrovna jsem četl průzkum trhu se šlapkama a nejlepší poměr cena/výkon/rizika je kolem 2tis

tady je zdroj: http://img854.imageshack.us/img854/8746/studie.jpg

takže na šlapkách bych rozhodně nešetřil!!!
null-pointer 23
18.01.2012 05:41:23
Dobře, ale já podnikám, takže nebudu nakupovat u jednoho dodavatele za 2000, když můžu mít to samé od jiného dodavatele za 1000. To bych brzo skrachoval, nebo aspoň bych tolik nevydělal.
A zrovna tak nedám šlapce 2000 za noc, když můžu mít jinou za 1000 za noc. Vím že kdybych jí dal z lásky a z dobré vůle 2000, že se do mně asi zamiluje, ale prostě je mi těch peněz líto tak to neudělám. Nebo ta co jsem do ní zamilovaný řekněme onemocní, bude potřebovat drahou léčbu, tak já si spočítám že když další noc půjdu za jinou, a tu minulou nechám třeba umřít, tak ušetřím a užiju si stejně.

Dále já se snažím být ke všem lidem nestranný a objektivní, takže za dobře odvedenou práci jsem ochotný zaplatit každému stejně. Tak si myslím že i ty ženy si zaslouží objektivní a nestranné hodnocení a odměnu. Nebo proč bych měl někomu kvůli vztahu nadržovat? Mám dobrý vztah k dobrému zaměstnanci, který pro mě odvádí dobrou práci, ale pak začne chlastat a flákat se. Myslíš že mu budu z lásky platit pořád stejně? To asi ne.
Zdenda25
18.01.2012 04:53:58
Co to je za blbost? V životě si klidně choď přes mrtvoly, ale ve vztahu je to snad jiné ne? Pokud se zamiluješ, navážeš s někým důvěrný vztah, přirozeně ti na něm bude záležet víc než na ostatních.
to chce klid

Ekonomika Ideologie Inteligence Internet Psychoterapie Sobectví Společnost Video  GVKB CZ

Poslední návštěvy