Kdo chce at se podívá:-)
17.Červenec 2008
LABRADORSKÝ RETRÍVR

Počátkem 19.století se dostalo toto plemeno do Anglie, kde ho v roce 1887 vévoda z Malmsbury pojmenoval Labradoský retriever. Labrador je pes velice inteligentní, poslušný, učenlivý, společenský a přátelský. Více o tomto plemeni naleznete zde.

 

Plemeno labradorský retriever pochází z kanadského Newfoundlandu, kde byl původně vyšlechtěn pro pomoc rybářům. Původně se jmenovali St. John's water dog - vodní pes svatého Jana. Počátkem 19.století se dostalo toto plemeno do Anglie, kde ho v roce 1887 vévoda z Malmsbury pojmenoval Labradoský retriever.

Váha

Hmotnost labradora se pohybuje mezi 25 – 34 kilogramy. Standart FCI hmotnost neuvádí.

Výška

Minimální výška psa je 56 - 57 centimetrů, u fen 54 - 56 centimetrů.

Péče o srst

Srst je krátká, hustá, rovná, na omak hrubá, která dobře odolává vodě. Péče o srst labradora není náročná. Pro každodenní kartáčování je vhodné použít například kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Každodenní kartáčování je velice nutné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Povahové rysy

Labrador je pes velice inteligentní, poslušný, učenlivý, společenský, laskavý a přátelský. Je také velice odvážný a temperamentní a nechybí mu ani sebevědomí a rozvážnost. Svému pánovi je velmi oddaný a věrný.

Výchova

Výchova probíhá většinou bez problémů. Tito psi se snadno učí a rádi něco dělají pro svého pána.

Pohyb

Labrador je aktivní plemeno a je zapotřebí, aby měl dostatek pohybu. Pro udržení jeho kondice můžete s labradorem podnikat dlouhé a pravidelné procházky.

Věk

Labrador se dožívá věku kolem 12 – 14 let.

 
Mám ho doma a je to boží pejsek...Máme i štnátka kdyby někdo chtěl...
autor zuzanka.milasek | 07:43 | komentáře (1)
O autorovi
Autor blogu
Autor: zuzanka.milasek
Region: Vsetín
O mně: Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.... Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.
Můj profil
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE