09.Červenec 2008

Indy a Wich

 

Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci 1998. Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do projektu aktivně zapojil i druhý rapper La4, známá postava graffiti scény.

Poprvé na sebe rappeři Indy a La4 s djem Wichem výrazně upozornili v roce 2001. S již tehdejší ikonou pražské scény Penery Strýčka Homeboye natočili první singl Hlasuju proti / Cesta štrýtu, který se později objevil na úspěšné debutové desce PSH - Repertoár.

Wich se také ujal produkce celé desky. I její velký úspěch mu vynesl cenu Akademie populární hudby Zlatý Anděl za mixtape roku 2001 v kategorii Dance a hiphop. Později se ještě podílel na deskách Teritorium 1 a 2 rappera Oriona.

Indy&Wich sami debutovali o rok později albem My3, které vydali na vlastní značce Mad Drum Records. Následovalo velké turné v klubech po celé České republice a letních festivalech. Jako jedni z prvních českych hiphoperů pronikají i na sousední Slovensko.

V roce 2003 vydali singl Ještě Pořád / Originál Pilsner. To už byl rapper La4 na sólové dráze a od té doby s Indy&Wich jezdí jen v roli hosta.
Wich v roce 2004 vydal sólovku Time Is Now, za kterou byl nominován na cenu Akademie populární hudbu Anděl. Jak Indy, tak La4 na ní mají svoje pecky. Indy - 1000 MCs, La4 - 1994-2004.

Na podzim 2006 Indy a Wich vydávají druhé album Hádej kdo. Opět na svém labelu. Zájem fanoušků je značný. Kapela byla za album nominována na ceny Anděl 2006 v kategorii Hip Hop. Nominaci neproměnila. Deskou roku Hádej kdo zvolila redakce časopisu Filter.

Kapela má za sebou stovky koncertů po celém Česko-Slovensku, několikrát hrála v Polsku, v prosinci 2005 také v Londýně.

Zdroj www.indyawich.cz

 
Autor: zuziinka v 00:05, |

Komentáře (2):

Jo jo to jo ale zdroj je uvedenej tak proč ne !
jj máš to z toho netu dobře zkopčený:-D