18.Duben 2009,22:59

Stříhat či nechat růst

Kadeřníci doporučují vyhnout se před létem předsevzetí, že sinecháte vlasy dorůst. Podle jiných je lepší zvolit kratší a vzdušnýúčes, aby vlasymohly dýchat. Barvení a trvalení vlasů byste se měli před létem takévyhnout a raději je odložit až na podzimní měsíce. Další zátěž by totižpro vaše vlasy během léta, kdy jsou nadměrně namáhány znamenalapohromu. Navíc vaše nová barva ať už v chlorovaném bazénu nebo narozžhavené pláži dlouho nevydrží. Jako pokrývka hlavy se doporučujeněco vzdušnějšího, slamák nebo lehký šátek. Pokud svou hlavu ukryjetepod čepici z neprodyšného materiálu, pokožka hlavy nebude moct dýchat amůže dojít k jejímu zapaření. Místo ochrany si tím spíše uškodíte neboťs může objevit i svědivá vyrážka.

Jakou značku si vybrat

Pečovat o vlasy můžete i zevnitř, to znamená pomocí výživy. Vaše vlasyuvítají dostatek aminokyselin, na které jsou bohaté především ořechy arůzná semínka, slunečnicová nebo lněná, z ryb hlavně ty mořské amastnější druhy, jako je losos, tuňák, makrela a podobně. V letníchměsících naštěstí většina z nás mění svůj jídelníček a přechází nalehčí stravu plnou ovoce a zeleniny, která obsahuje více vitamínů aminerálů důležitých pro kvalitu vlasů. Kromě toho je možné v lékárnězakoupit různé doplňky stravy, které obsahují látky podporující zdravýrůst vlasů, neboť vaše vlasy mají vždy možnost regenerace, takže jinepodceňujte. Pokud je péče o vlasy neúčinná, a vy přesto chcetedosáhnout krásného účesu, nebojte se využít prodloužení vlasů. Například pomocí metody clip in je to opravdu snadné

Když šampon nestačí

Ať už se chystáte na dovolenou k moři nebo pouze na hráz k rybníku,neměla byste si zapomínat přibalit speciální ochranný sprej protislunci. Tento výrobek, který je také k dostání jako krém, který sevtírá do vlasů, aplikujete do vlasů dle návodu výrobce ještě před tím,že vyjdete na slunce. Po každém koupání je dobré aplikaci opakovat.Takovéto přípravky v podstatě fungují stejně jako opalovací krémy provaši pokožku. Asi proto jsou i tak oblíbené a používané.

Úprava vlasů v létě
Každý z nás se snaží vypadat co nejlépe. Není proto divu, že si dnesspousta žen pomáhá při úpravě vlasů různými mechanickými pomůckami,vysoušeči vlasů nebo žehličkami. Taková úprava, při níž jsou ale vlasyvystavovány vysokým teplotám, není v létě právě ideální. I kdyžpoužíváte speciální ochranné krémy nebo spreje, určené právě pro tytoúčely, může dojít k poškození vlasů, které jsou v létě přece jencitlivější. Zkuste tedy takovou úpravu účesu v létě omezit na minimum adopřejte dovolenou i svým vlasům, zcela jistě si ji zaslouží. PokudVaše vlasy i přes veškerou péči nejsou kvalitní a zdravé, je zde stále možnost využít umělé vlasy.

 
vložil: ...CuTe...AnGeL...
Permalink ¤


0 Komentáře: