Láska je možná čistá, ale ne na webu

Téměř polovina (40 %) svobodných dospělých Američanů dnes hledá partnery pomocí on-line seznamovacích služeb. V úhrnu jde asi o 40 milionů lidí. Není proto žádným překvapením, že Den sv. Valentýna má rozsáhlou publicitu také v on-line světě.

Romanticky založení lidé si mohou posílat virtuální kytice nebo básně, není už nutné stresovat se nákupy speciálních pohlednic v kamenných obchodech. Asociace sdružující výrobce a prodejce pohlednic uvádí, že každoročně dnes Američané
odešlou na 420 milionů elektronických blahopřání. Přínosy, které má posun svátku do virtuální podoby, mají ale i svou odvrácenou stranu. Pro hackery se objevuje například příležitost vydávat se za tajné ctitele a v případě nepozornosti své potenciální oběti mohou slavit úspěch. Před hledáním ideálního valentýnského dárku v on-line obchodě je proto vhodné přečíst si nejprve následující doporučení.

Tři mýty o zabezpečení vyhledávacích nástrojů a jak surfovat bezpečně:Umím bezpečně vyhledávat – vždyť vyhledávače používám už dlouho.
Opravdu? Průzkumy ukazují, že všechny používanější vyhledávací služby (například AOL, Ask, Google, MSN a Yahoo!) vrací mezi výsledky na oblíbené dotazy týkající se Dne sv. Valentýna (Valentine’s Day cards, love poems nebo i Valentine’s Day recipes) odkazy na potenciálně nebezpečné stránky. Společnost McAfee, jež je přední firmou v oblasti zabezpečení informací, odhaduje, že v USA kliknou uživatelé každý měsíc na 276 milionů odkazů na nebezpečné stránky, které jsou výsledkem odpovědi vyhledávače. Napadlo vás, že byste mohli být jednou z obětí?

Věřím tomu, že vyhledávače rozpoznají nedůvěryhodné nebo nebezpečné servery.
Ne, nerozeznají. Vyhledávače neprovádějí automatickou analýzu odkazů, a to ani inzertních, což by byla jediná metoda, jak vyhledávání udělat relativně bezpečným. Provozovatelé vyhledávačů nemohou a nebudou investovat lidský čas do ruční kontroly důvěryhodnosti inzerentů, protože takovým postupem by zcela ohrozili svůj obchodní model. Jako odpověď na svůj dotaz prostě získáte takové výsledky, jaké získáte.

Vím, kde se na internetu nacházím.
Ne, pouze si to myslíte. Používejte proto nástroje, které odhalí servery instalující agresivní reklamy (adware), servery pokoušejí se o podvody, zneužívající poskytnuté e-mailové adresy a dopouštějící se dalšího nepoctivého jednání. Jedním z nástrojů, které vás před těmito hrozbami ochrání, je McAfee SiteAdvisor, který si můžete zdarma stáhnout ze stránky www.siteadvisor.com.

O autorovi

  • Jméno ..KVAPO
  • Bydliště Příbram
  • ahojky sem pohodovej kluk se smyslem pro humor kterej je rad mezi spoustou přátel a rát poznám spoustu dalších supr lidiček
Můj profil