.babi.

babiho blog o všem možném i nemožném

Skotsko - Nespoutaná země

20.Duben 2009

Dobrý podvečer.

V tomto kraťoučkém článku se budu snažit popsat svůj pobyt ve Skotsku. Má cesta se uskutečnila minulý rok, tedy v roce 2008 od počátku jara do konce léta. V souhrnu je Skotsko nádherná země, plná neskutečných scenérií, historie a kultury. V životě jsem nepotkal přátelštější lidi než právě ve Skotsku. No posuďte sami: Přišel jsem ke klíčníkovi v jednom obchodním centru udělat pro svého pejska psí známku. Byl to poměrně mladý skot a hned se začal vyptávat odkud jsem, kde pracuju, jakého mám pejska, atd. Výborně jsme si pokecali. Todle by se Vám v životě u českého klíčníka nestalo. Nebo ano? Dále bych rád vyvrátil fámu, že ve Skotsku pořád prší. Není to pravda. V době mého pobytu bylo počasí úžasné. Foukal sice vítr, ale zato krásně svítilo sluníčko a bylo průměrně mezi 20ti a 25ti stupňi Celsia. Na podzim už teplota jde dolů a v zimě se na pár dnů v některých místech objeví centimetrová pokrývka sněhu. Bydlel jsem tam u známých, za což jsem jim moc vděčný. Bydleli jsem ve vesničce Coaltown of Balgonie poblíž města Glenrothes na východě Skotska. Edimburgh byl vzdálený asi 30-45 minut autem. Mezi práci jsem si udělal čas a vyjeli jsem na menší větší výlet. Vyjeli jsme až na sever Skotska do města Inverness odkud jsme se pak dali na jih přes Fort William až k městu Oban, kde jsem strávili noc v autě po krk zabalení v peřinách. Cestou jsem se zastavili na jezeře Loch Ness a na mnoha zříceninách hradů. Jen ještě dodám, že Nessie je velká fáma. :) Žádnou ještěrku jsme tam plavat neviděli. :´( Z Obanu jsme se dali na východ napříč skotskem až domů. Nádherný výlet plný neskutečných zážitků. Pokud se do Skotska někdy chystáte vyrazit. Doporučuji navštívit Edimburgh, kde Vás tamnější historie doslova očaruje. Dále taky Saint Andrews a další města. Nyní už pár fotek, které jsem pořídil svým foťáčkem.

První fotka, je pořízena přímo z našeho domku na okraji Coaltown of Balgonie, kde slunce vykouzlilo tuto překrásnou hru barev.

Tato fotka byla taky pořízena v Coaltown of Balgonie, avšak směrem na západ. Tuto fotku mi otiskli v časopise Fotovideo 08/2008.

Na této fotce jsem já s Richim. Fotka byla pořízena na pláži ve městě Kirkcaldy. (Mimochodem, v Kirkcaldech nezapomeňte zajít do bistra Marmaris na High Street. Kde si s Vámi šéf zase dobře pokecá a jak mu řeknete, že jste z Čech (jeho manželka je česka), tak Vám grátis přihodí nějaké dobroty! Doporučuji obědnat Special Calzoni. V životě jste nejedli nic lepšího, to Vám zaručuji.

Pokud by jstě chtěli fotky v plném rozlišení, neváhejte a ozvěte se mi. To je pro dnešek vše. Děkuji za Váš čas a těším se příště.

Martin

  1. luccias říká:

    Ty fotky jsou fakt nádherný...

přidej komentář