.babi.

babiho blog o všem možném i nemožném

Mistrovství České Republiky amatérů v ledním hokeji - Kopřivnice 2009

21.Duben 2009

Každoročně se pořádají turnaje amatérů v ledním hokeji a náš tým HC Nebory samozřejmě nemohl chybět. Letos jsme si vybrali hostující město Kopřivnici. Turnaj probíhal od 3.4. do 5.4.2009. A celkově jsme se umístili na krásném 3. místě. Teď menší reportáž z turnaje, kterou si také můžete přečíst na webových stránkách našeho klubu HC Nebory.

Nebory vstoupily do turnaje ve velkém stylu, když ve svém prvním vystoupení porazily HC Radvanice 6:3. Po pro mnohé hráče vysilujícím pátečním večeru, bylo na programu v sobotu brzo ráno utkání s TJ Gottwaldov. To také naštěstí Nebory zvládly po napínavém konci 3:2. Tím si Nebory zajistily účast ve vyřazovacích bojích. V dalším utkání s HC Dukla Jihlava, jsme spíše šetřili síly a taktizovali. Hrálo se totiž o vítězství ve skupině. Vítěz však hrál své čtvrtfinále v neděli již od 10:00, zato 2. po základní skupině až v 13:00. Nutno však přiznat, že Jihlava nás přehrála a zaslouženě vyhrála 5:0. V posledním utkání základní skupiny jsme si s chutí zastříleli a probudili se i střelci jako Piwko a Pszczolka. 7:0. Vítězství Božkov týmu nad HC Dačice určilo našeho soupeře pro čtvrtfinále, kterým se stal právě Božkov. Čtvrtfinále bylo od prvního buly velice vypjaté. Po zálkadní hrací době také skončilo remízou 2:2. Na řadu přišly samostatné nájezdy. Začínal Božkov, avšak Kiedroň spacifikoval jejich prvního střelce. Za Nebory začínal Havel. Brankáře poslal na párek, ale naprosto prázdnou bránu bohužel přestřelil. V druhé sérii nedali, jak Božkov, tak ani Konvička ml. za Nebory. Kiedroň nedal Božkovu sebemenší šanci a chytl i třetí nájezd. Zato Brudný za Nebory vsítl branku a na střídačce Nebor mohla propuknout eufórie. 3:2 náj. V semifinále jsem narazili na domácí Siemens Kopřivnice. Od začátku bylo vidět, že hrajeme proti domácímu týmu.V první části branka nepadla a o výsledku tak rozhodla jediná branka, bohužel však do naší sítě. 0:1. Hned nato jsme odehráli utkání o 3. místo s týmem HC Orli Stará Bělá. I přes vyčerpání a zklamání z porážky v semifinále jsme utkání dovedli do vítězného konce. Utkání rozhodl dvěmi krásnými brankami během jedne minuty posila Lukáš Puczok. 3:1.

foto: HC Nebory - Kopřivnice 2009

Horní řada zleva: Jasinski Libor, Běhálek Aleš, Brudný Marek, Běhálek Kamil, Piwko Bogdan, Misiarz Martin, Pszczolka Robert

Prostřední řada zleva: Havel Denis, Kubáň Radoslav, Konvička Martin st., Richter Tomáš, Puczok Lukáš

Dolní řada zleva: Franek Marián, Kiedroň Jan

přidej komentář