Bulharsko

29.Říjen 2007 | Ubytování

Hotel Accord (Sofia) - klasika, až na převážně neochotný početně předimenzovaný personál :) hotelové služby jsou na úrovni, pokoje s klimatizací, satelitem, wi-fi, atp.

Hotel Pliska (Sofia) - běs a hrůza, obloukem to obejděte, nemůžete ten činžák uprostřed města přehlédnout, jinak vás čeká 15 pater hrůzy s výtahem na baterky. Na typickém pokoji pro studenty VŠ, se stejně spartánským vybavením, naleznete matraci, kterou když vyhodíte z okna při požáru a skočíte na ní z desítky, zaboříte se do ní jako do bavlnky. V den mého prvního a zároveň posledního noclehu bohužel nehořelo. Musel jsem tak celou noc trávit uvnitř kouzelné matrace, která jen při dosednutí klesla asi o 30 cm. Při mých 75 kg jsem si konečně připadal jako solidní řízek, otisk v matraci je tam asi dodnes. Koupelna, když dosednete na prkénko a neznámá tekutina vám kape na záda, je to velmi osvěžující, zvláště když není k dispozici klimatizace. Celkový dojem z koupelny byl o něco horší než interiéry ve filmu Pila. Interiéry chodeb, vestibulů a restaurace jsou skvěle udržovány od poloviny 70-tých let a vypadají stejně zanedbaně a nevkusně jako tenkrát. Jediným obveselovadlem celého ústavu je škodolibý panelákový výtah, který se řídí vlastní intuicí. Obveselí vás doširoka otevřenými dvířky jen tehdy, pokud ho zrovna nechcete použít :)

Český dům - i zde jsem z(s)trávil jednu bezesnou noc v nudistickém hávu s potem na čele. Jinak je to velmi zajímavá historická budova v centru města, určitě stojí za zhlédnutí. 

     

 

  

napsal/a: 271057128 21:04 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář