Turecko

27.Říjen 2007 | Rizika

Pokud budete s místními jednat v klidu a s úsměvem, neodmítnete pozvání na dobrý čaj a budete trpěliví, potom se dočkáte vřelého přijetí. Turci jsou hrdí lidé a budou vám možná připadat jednoduše, ale hloupí tedy nejsou!

Bezpečtnostní rizika, která platí u nás v ČR platí také v Turecku. Nenavštěvovat pochybné zapadlé uličky, neprovokovat skupinku agresivně vyhlížejících mladíků.

Dále v lesích pozor na medvědy, v mešitě sundat boty, vynechat kebab v kombinaci s kefírem, nepít pramenitou vodu, někomu nesedne přemíra jogurtu v hlavních chodech. Také soumrak je v turecku o něco svižnější než-li u nás, tak ať nejste v horách do jara ;)

Pokud se na vás bude Turek šklebit, vy se usmívejte, ne vysmívejte. Po nějaké době ho to přestane bavit a převládne zvědavost co jste zač :) nakonec proberete docela zajímavé spektrum témat a ochutnáte dobrý čaj.

Turci mají rádi překvapení a drobné dárky, určitě dárkem nic nepokazíte pokud nezvolíte flašku rumu nebo vepřovou kýtu. Turci sice nejsou všichni abstinenti a těžko to předem odhadnout.   

  

 

napsal/a: 271057128 21:34 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář