03.Leden 2008

Podle Nicka Heidfelda, jezdce týmu BMW-Sauber, bude Formule 1 v příští sezoně zajímavější díky změnám v pravidlech. Podle Němce budou závody od startu do cíle zajímavější a k vidění bude i více přídjíždění.

Od nové sezony totiž bude zakázaná kontrola trakce, která je součástí Formule 1 od roku 2002, a která se za tuto dobu příliš neosvědčila.

"Zákazem kontroly trakce budou věci napínavější," řekl Heidfeld na svých oficiálních webových stránkách.

"Bude tu více driftů a snadněji budete chybovat, což povede k více předjížděcím manévrům, zvláště když budete pod tlakem."

S tímto zákazem také souvisí konec tzv. "launch control", která pomáhala jezdcům proti prokluzu kol po startu. I to podle Heidfelda udělá Formuli 1 divácky atraktivnější.

"V posledních letech jsme měli launch control nebo při nejmenším jiné pomocníky, kvůli nimž byl start vždy velmi předvídatelný. Na začátku byl vždy Renault skvělý, pak jsem měli zase velmi dobré starty my. Před návratem launch control bylo snazší získat či ztratil pozici po startu, a proto bude nová sezona znovu zajímavější."

Heidfeld skončil v sezoně 2007 na páté pozici celkového pořadí jezdců a BMW po celou sezonu bezpečně figurovalo jako třetí nejsilnější tým F1. Věci spojené se skutečností, že narozdl od Ferrari a McLarenu se během loňské sezony soustředili i na další ročník, aniž by dávali všechnu sílu do boje o titul, může podle Heidfelda BMW v roce 2008 pomoci.

"Mělo by být pro nás výhodou, že Ferrari a McLaren dávali vše pro zisk titulu, kdyžto my a Renault jsem se již mohli soustředit na další rok," řekl dále. "Takže věci teoreticky vypadají velmi dobře."

 
Zdroj: ITV-F1
Vložil: 7676 ¤