2. směna   15.Červen 2004


Tak už podruhé vám mohu přiblížit pár okamžiků svého dozatímního života. Jelikož náš matikář v dnešní hodině matematiky pozoroval s úšklebkem na tváři drobné ptactvo ničící svými výkaly majestátně zaparkované auto pana ředitele, mohli jsme se věnovat rozhazování papírků po třídě, posílání všemožných anket a důvěrných vzkazů. V jednom takovém dopise, jsem se od spolužáka dozvěděla, že jsem kanec. Byla jsem zmatená, protože jsem nevěděla, zda-li mám býti nadšena a polichocena nebo nadále značně vyvedená z míry. Vysvětlení se ke mně nedostavilo a to jenom proto, že mé chichotající se spolužačky mi vytrvale odmítaly poslat ten drobný papír. Tato událost se tedy zapisuje mezi další úkazy akta-x.
V hodině chemie jsem se musela částečně zarazit v opisování vzorců kyselin z šikovného plakátu visícího na zdi učebny a pozastavit se nad výrokem vyučující profesorky. Řekla - "Zacházej s těmi žaluziemi jako člověk! Víš přece, že škola nemá peníze na nové..." (a protože škola nemá peníze...) Jakobych to už někde slyšela :)
V dnešní chvilce určené pro požívání pokusů a experimentů našich "kuchařek", jsme společně (já a mé spolusedící kolegyně u stolu) prohlásili školní jídelnu za muniční sklad. Některá "jídla" nám silně připomínala chemické bojové zbraně hromadného ničení. Například fosforová omáčka na ostré buchty, játrový granát či střelivo z nedovařené rýže.
Zaskočená jsem byla kromě okurky dnešního tzv. oběda také otázkou mé kamarádky - "Zajdem na koupák, né?" Po párminutovém uvážení jsme se přeci dohodli, že vytáhneme svá líná pozadí na čerstvý vzduch velkoměsta. Na letním rekeračním zřízení bylo všehovšudy 15 lidí. Z toho tři plavčíci, chlípně obhlížející chlápek, necudně odhalená ženština, parta puberťáků a mladší osazenstvo navštěvující ještě mateřskou školku. Voda byla studená a neobvykle mokrá, foukal severozápadní vítr a nám se podezřele rychle zmenšoval obsah peněženek. I když jako začátek léta to nebylo nejhorší.
Touto etudou končí 2. směna a já se s vámi pro dnešek loučím. eiza :) napsal/a: A.d.r.i.a.n.k.a.... 20:44 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář