25.Říjen 2008
ČARODĚJKY
Rozeznáváme tři druhy čarodějek:

BÍLÁ:To byly ženy,které uměly probudit lásku,odvrátit uřknutí a poradit.Používaly kořínky,bylinky a modlitby.

ČERNÁ:Uměly uřknout a uhranout a předpovídat budoucnost pomocí kouzel,zaříkávání a odporných lektvarů.Prý na sebe uměly brát zvířecí podobu,v noci vycházely ven a vraždily děti i dospělé.

SATANISTICKÁ:Tyhle byly přímo ve spojení s démony,létaly na sabat a tam prováděly různé zvrácené rituály,tře a milování s ďáblem.


Již v dobách dávno minulých byly tyto ženy léčitelky,porodní báby,bylinkářky,šamanky a kněžny.Oddávaly,uklidňovaly spory a samozřejmě čarovaly,Oblékali se do volné dlouhé košile z bílého plátna s červeným pentagramem v oblasti žaludku.K výbavě patří i dlouhý plášť s kapucí.Spodní prádlo není žádné a když jo,musí být čistě bílé.Většinou tyto čarodějky byly krásné s uhrančivýma očima,což vyvolávalo žárlivost u ostatních žen.To taky bylo hlavní příčinou upalování čarodějek.

Jinak víra v čáry a magii je ta nejstarší na světě!Její kořeny sahají v Evropě až do 5. století,kdy naši předci museli žít v souladu s přírodou aby vůbec přežily.Tak vznikla spiritistika,která se projevovala různými rituály a symboly.Položila tak základy čarodějnictví.řídila se pohyby slunce,měsíce a hvězd,střídáním ročních období,smrtí a životem.Centrem víry byly ženy,jejich vědění o porodu a sexualita.Rituály většinou prováděly moudré ženy,které se vyznaly v léčitelství a byly považovány za věštkyně.Od roku 1000 začala církev proti těmto ženám bojovat.

Měla strach z jejich síly.Byly pronásledovány a upalovány na hranicích.Procesy a čarodějnicemi v Evropě skončily až v roce 1793.V Africe a Indii je ještě dneska víra v čarodějnice a magii velmi rozšířená.

Nejstarší profese první čarodějnice na světě prý byla Aradia,dcera Diany a boha slunce Lucifera.Kromě dobrých duchů vládli našim předkům i duchové s horší povahou.Řekové měli hroznou kouzelnici Hekaté,vládkyni podsvětí,nebo Kirké,čarodějnici,která z přátel Odyssea vykouzlila prasata...
Vložil: BLUE-OCEAN @ 17:03  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: BLUE-OCEAN
Domov: Most
O mně: Ahojík.Co o sobě písnout..snad jen to,že jsem z Mostu.Mám rád upřímnost,věrnost a nemám rád faleš a nevěru.Rád poznávám new lidičky,protože kamarádů není nikdy dost.Pokud mě chcete poznat,písnětě.Nu,to je tak asi vše.Mějte se a smějte se
Koukni na muj profil

Kategorie
Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Návštěvy
Template by
Free Blogger Templates