31.Leden 2008,15:58

Nejsem nějaký spisovatel, takže nečekejte  nějaké mistrovské dílo, ale musím se s Vámi podělit o zážitek ze dne 30. ledna 2008. Toto datum si zřejmě budu pamatovat do smrti. Znalci kvalitní muziky asi tuší. Ano měla jsem tu čest s Billym Corganem a spol.

Jelikož nepocházím z našeho hlavního města, naše ( mé a drahé přítelky Jujanky) putování do ráje začalo už v 13:45 odjezdem z autobusového nádraží. Cesta do ráje pokračovala procházkou Prahy. Procházkou Prahy se myslí návštěva Mc´Donaldu, Levných knih a Bontonlandu. Zde jsem si zakoupila časopis Rock and Pop, kde jsem se od jednoho mého neoblíbeného kritika dozvěděla jedinou pravdu v jeho článku o SP. Cituji: " Naživo to dává lép, než ve studiu. "

Celý koncert začal předkapelou. SP si sami vybrali TataBojs. Podle mě jedno z nejlepších co tu máme. Výběr písniček byl pro mě překvapivý. Jelikož měli pouze půl hodiny, tak jsem čekala známější pecky. Ale líbili se mi. A byla jsem obohacena o dvě věci. TataBojs hrají stejně dlouho jako SP a Mardoša je opravdu fešák :))

Po půl hodině pro TataBojs se objevili technici a ostatní pánové připravující techniku a nástroje pro hvězdy večera. Vše připraveno, jenže se stále nic nedělo. Ano říká se pravé hvězdy si dávají na čas, ale pro mě to bylo až přehnaně dlouho, ale jsem holt nedočkavé povahy. Po té ,pro někoho, chvilce, pro někoho,  věčnosti se konečně objevili! Billy ve "vesmírném" oblečku, jako¨by tím naznačoval, že během jejich koncertu poletím do oblak. A troufám si říct, že nejenom já:)

Nebudu tu popisovat každou písničku. Byla bych tu do rána, ale o pár se zmínit musím. Nemusím vysvětlovat proč zrovna o Today. Text mluví za vše. I když dneska by se slušelo upravit text na : Yesterday was the greatest day! Ano opravdu byl! Potom mě potěšili při Ava Adore. Ta neměla chybu. Ale nejvíce jsem se těšila na Bullet With Butterfly Wings. SP nezklamali. A ted přijde to nejlepší - The Everlasting Gaze. NA koncert jsem šla smířena s tím, že ji nezahrajou. Skoro vůbec ji nehrají, ale najednou slyším tu úžasnou kytaru na začátku, skáču, zpívám, nevnímám všechno ostatní okolo. Tímto bych chtěla poděkovat SP. Opravdu díky moc. Ne jenom za  Everlasting Gaze, ale za to co jste pro muziku udělali, děláte a doufám dělat ještě dlouho budete.

 

 

 
vložil: Baroska-15- ¤


1 Komentáře:


  • 12.02.2009 10:30:27, Loreleis

    Ahojky, věřím ti, že to byl zážitek na celý život. Jsem velký fanda SP, ale na koncertě jsem bohužel nebyla. Jestli budeš mít někdy čas a hnáladu si psát o SP, tak se klidně ozvi:-)