Den...ten dnešní   05.Listopad 2008


Jen co se probudím, připomenu si včerejší večer..., a tak mi dochází, že dnešní den bude úplně nanic.  A nemýlím se. Jeden by řekl že veškerý smutek si člověk uchovává  uvnitř, nekde daleko pod povrchem, ale asi tomu tak není. Jen co otevřu dveře od domu už na mne čeká kámoš jež se rozhodl svou cestu na zastávku spojit s tou mou, a jeho první slova? ,, Jsi v pohodě? Vypadáš nějak, no hrozně´´.
Jo vypadam asi hrozně ale rozhodně je mi hůř uvnitřnež navenek a tak tedy odvětím pouhé ´hmm´. Celou cestu se snaží navázat nějakou komunikaci, avšak po osmé ´hmm´ které mu odpovidám na jeho otázky to vzdá a raději nasedne na jiný autobus se slovy ,, jsi fakt nějaká divná dneska, vzpamatuj se´´. Dveře se za ním zavřou a ja tam zase stojím sama, no co, alespoň mám čas přrmýšlet nad tím proč jsem tak strašně divná...moje přemýšlení ale přeruší něčí hlas: ,, hej zdovol, tady se nastupuje, tak uhni nebo jdi´´. Leknu se div neposkočím, ale jsem té nepříjemné dámě docela vděčná, jinak by mi můj autobs asi ujel.
Jooo v buse pohode, zato v metru už sem největším exemplářem ve vagóně. Připadala jsem si jako cvičená opička v ZOO, avšak netušila jsem proč...rozlouskne to až kámoška jež na me čeká na zastávce ke škole,, Bože co ti je´´ vykřine.
,,Nic´´ odpovím a svěsím hlavu.
Aby toho nebylo malo přidá se další : ,,A co ti je teda ?´´
,, Ne fakt nic, nemam naladu´´ odpovím a otačím se aby na mne fakt už nikdo nemluvil, ale tím to nekončí, ona pokračuje : ,, Můžu tě nejak rozveselit? Mas jedno oko větší než to druhí, jo a taky si utří tu řasenku co mas rozteklou pod očima´´.
No vlastně jsem jí vděčná že pokračovala, alespoň jsem zjistila proč jsem byla tím exemplářem v metru a proč si o mne všichni dneska myslí že jsem totálně divná...

...jsem, ale ne divná, lituji toho co jsem řekla, nebo právě neřekla a vím že to už nespraví...
napsal/a: Beruszka.Dianka 09:21 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář