Statusy líbímseti.cz pro vaše stránky a blogy

Včera jsem se zmiňoval o možnostech zobrazení statusů z líbímseti.cz na domácích stránkách iGoogle a Seznam.cz. Dnes se podíváme na další možnost využití RSS kanálu a to je vložení stavů do blogu a nebo do osobní stránky. Je jedno, jestli se jedná o blog nebo web zde na líbímseti - princip bude fungovat úplně všude. 



RSS kanál vašich statusů

Pro jistotu opakování z minulého článku...

RSS kanál je dán následující adresou: 

http://labs.tomaspastorek.cz/libimseti-rss/<přezdívka>

<přezdívka> nahraďte přezdívkou uživatele, který vás zajímá. Např. na adrese http://labs.tomaspastorek.cz/libimseti-rss/bigiguana je RSS kanál mých stavů.




Co je potřeba?

Především potřebujeme javascriptovou RSS čtečku, která nám po vložení kódu vygeneruje vždy aktuální HTML. Po rychlém průzkumu internetu jsem jich našel několik:

Osobně se mi líbila nejvíc RSS-to-Javascript, jejíž ukázku vám na konci článku demonstruji.



Kód čtečky RSS-to-Javascript

Buď můžete použít odkaz na RSS-to-Javascript a vyplnit parametry (anglicky) a nebo změnit <přezdívka> v následujícím kódu:

<script language="JavaScript" src="http://convert.rss-to-javascript.com/?chan=1&amp;simple_chan=1&amp;desc=1&amp;num=5&amp;src=http%3A%2F%2Flabs.tomaspastorek.cz%2Flibimseti-rss%2F<přezdívka>"></script>

Přiklad na závěr

<script language="JavaScript" src="http://convert.rss-to-javascript.com/?chan=1&amp;simple_chan=1&amp;desc=1&amp;num=5&amp;src=http%3A%2F%2Flabs.tomaspastorek.cz%2Flibimseti-rss%2Fbigiguana"></script>

Generuje následující seznam statusů:





Závěr

Jak je vidět některé čtečky mají problémy se zobrazováním čestiny. Řešením může být psaní bez diakritiky. ;) Nebo se poohlédnou po jiné čtečce. Já jsem pro demostrativní účely problém s kódováním čestiny s dovolením zanedbal. :)

Jo a jako vždycky... kdyby něco, tak se ozvěte. ;)

mám rada sve přatele kteři se nenudi a jsou to kamaradi na veki kteri ti kamoše mam rada jako ta nejlepši kamoška na svetě z pozdravem

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno BigIguana
  • Bydliště Praha 8
  • Asi jsem ten profil vyplnil až dost. Po pozorném přečtení bude, myslím, jasný, co jsem za magora. ;) ... No co dodat, jsem Ajťák. :)
Můj profil

Archiv

Poslední návštěvy

Moje statusy