Stránka o pozitivním myšlení...nalezení klíče k úspěšnému
štestnému a plnému životu založená na vlastních
zkušenostech. "Touto formou bych chtěl mé poznatky
rozšiřit i mezi vás"..
09.Červenec 2008,09:11

Bavil sem se nedávno s kamarádem a dobrali jsme se krásného vysvětleni principu motlitby resp. Myšlenky. Rozebírali jsme to z pohledu peněz, peněz jako největšího činidla tady na tom světě. Peníze chce každý a chce jich mít hodně. Je to logické, protože peníze dnes znamenají svobodu. Čím vice peněz člověk má, tím je svobodnější. Proto po nich každý tolik prahne a proto jich nikdo nikdy nemá dost…

Abych se dostal k tomu samotnému vysvětleni. Rozdělme si stav „vědomí“ člověka (vzhledem k penězům) do několika skupin, tak to nejlíp pochopíte.

První skupina jsou lide kteří mají dost peněz na to aby žili a jsou spokojeni s tím co mají, nemají ještě tolik kolik by chtěli, ale nějak je to netrápí. Tuhle skupinu bych nazval „neutrální“ a postavil doprostřed pomyslné osy „dobrého“ myšleni. Druha skupina jsou lide kteří mají dost peněz na to aby žili, ale nejsou spokojeni s tím co mají a pořad se utápí v myšlenkách ze nemají peníze a ze nemají na to či ono. Tuhle skupinu bych zařadil na naší ose směrem k „minusu“. Třetí skupina lidi jsou lidi co mají dost na to aby žili, jsou s tím spokojeni, peníze je nějak netrápí, protože oni ví ze vždycky budou mít, na co budou chtít. Tato skupina je posunuta směrem do „plusu“ naší pomyslné osy.

První, neutrální, skupina má velkou možnost získat brzy bohatství a úspěch, jelikož nechává svému podvědomí zcela myšlenku peněz. Ti lide ví ze na tom nejsou finančně nejlíp, ale řekl bych ze sou na to již zvykli a nějak je to netrápí a otázkou peněz se moc nezabývají a v podstatě jim přijde, že mají „dost“. Neutralita tady spočívá v tom, ze nevytváříme negativní ani pozitivní myšlenky, které by ovlivňovali skutečnost dění kolem našich peněz. To znamená, že jsme otevřeni penězům a ty k nám spějí, ale ne nijak závratně. Prostě peníze na cestě k nám ani nepoháníme a ani nezadržujeme.

Druha, negativní, skupina na tom bude porad stejně a ne-li hůř! Pokud si člověk mysli že nemá dost a utápí se v myšlenkách, že nemá na to či ono, brzdi tím podvědomí ve splnění toho, co by jinak dostal. Podvědomí totiž plni naše přání. Přáním je pro něj naše myšlenka, takže jakmile my začneme přemýšlet nad tím, že na něco nemáme, podvědomí nám to zařídí tak že na to skutečně nebudeme mít. Takže lidé co mají takovýto přístup, jsou na tom pořád bledě, a v podstatě pořád hůř a hůř.

Třetí, pozitivní, skupina, nazval bych ji možná skupinou „ukecávačů“, je skupina, která musí přesvědčit sebe sama, že má peníze a že jich má dost, resp. Tolik kolik chce. Je to v podstatě pořad ten samy princip, když si bude člověk říkat že má peníze, podvědomí mu splní tu myšlenku úplně stejně jako když si bude říkat, že je nemá. Je to proste akorát převedeno do pozitivna. Člověk, který tohle dokáže, bude, čím dal tím bohatší a peníze se k němu pohrnou ze všech stran, že ani nebude vědět za co je utrácet.

Proč myslíte, že bohatí, mají pořád víc a víc a chudí pořád míň a míň? Je to přesně proto!! Bohatí už se nemusejí starat o peníze, oni jsou přesně v tom stavu „pozitivního naladěni“ a proto jich mají pořád víc a víc. Všechno se děje proto, aby je získali. No a pro chudé je zase strašně těžké, přesvědčit se že mají peníze, když vité že tomu tak není.

Takže všechno ohledně peněz je o tom jak se k tomu stavíte. V první řadě nesmíte k penězům cítit odpor. Spousta lidi si mysli že jsou peníze něco zlého. To není pravda, peníze jen nahrazuji „zboží“ jako krávy, ovce, zlato a tak podobně. O všech těchto věcech taky nemůžete říct, že jsou špatné. Musíte si uvědomit, že mít peníze je normální stav, stejně tak jako být svobodný!!! Jakmile si tohle uvědomíte, můžete začít s ovlivňovaním skutečnosti pomoci pozitivní myšlenky. Pokud nejste milionáři, nejspíš pořád budete trpět pocitem že nemáte peníze, proto je v první fázi zbytečné, skoro bych až řekl nevhodné, začínat s myšlenkou že „máte peníze“, protože vy víte že je nemáte a akorát byste si vnesli do mysli rozpor mezi tím co cítíte a tím na co myslíte. To v konečném efektu působí stejně jako negativní myšlenka. Musíte si tedy říkat něco jiného, musíte si najit „myšlenku“ se kterou nebudete v rozporu a v kterou se vám bude dobře věřit. Já osobně si říkám „každým dnem mám vice a vice prostředků k uspokojení svých tužeb“. To je myšlenka, která nevnese do mysli rozpor, dá se s ní skvěle pracovat a přináší velké úspěchy.

Od té doby co to takhle praktikuji a „miluju“ peníze se moje životní úroveň o dost zvedla. Porad se mi „staví“ do cesty příležitosti jak si vydělat a není jich zrovna málo. Vždy sem si říkal jak chci peníze a jak nemůžu přijít na to jak je získat. Ted už vím že není důležité vědět jak je získat, ale ztotožnit se s pocitem ze ty peníze mam, vše okolo se pote děje tak abych je získal. Vše pote funguje samo a zcela automaticky.

 
vloženo Brandis
Permalink ¤