Stránka o pozitivním myšlení...nalezení klíče k úspěšnému
štestnému a plnému životu založená na vlastních
zkušenostech. "Touto formou bych chtěl mé poznatky
rozšiřit i mezi vás"..
07.Únor 2008,12:04

Po svých toulkách internetem jsem nalezl zajímavé čtení o magii. Dříve jsem na toto slovo narazil akorát tak v pohádkách nebo počítačových hrách, proto mě to zaujalo a začal jsem číst. Hned po prvních řádcích jsem si uvědomil, že to znám a že tohle v podstatě praktikuju už dlouho a že to s mojí teorií boha a všeho tady okolo má hodně společného. Opravdu jsem se do toho začetl a myslím si, že to má co do sebe.  Autor onoho blogu v několika krocích popisoval jak dosáhnout určitého stupně práce s energií. Odkazoval se na knihu Brána k opravdovému zasvěcení od Františka Bardona. Nedalo mi to, našel jsem si ji na internetu v pdfku a začal jsem ji číst. Nejsem ještě u konce a četba, jako že si vše chci ověřit i prakticky, může trvat ještě dlouho, takže zatím ještě nemůžu posoudit celkový obsah.

Na začátku jsem ale narazil na zajímavou věc, která si myslím může každému z nás jen prospět. Tou věcí nebo spíš činem, bylo vytvořit si své vlastní „magické zrcadlo“, což je v podstatě soupis vlastností, které nás na tomto světě charakterizují. Člověk by si měl založit deník, autor ho nazývá magický deník, a do něj do dvou sloupců vypsat všechny své dobré a špatné vlastnosti. Tady bych se chvilku zastavil. Já si tohle totiž přečetl a začal jsem nad tím trochu přemýšlet a nějak jsem toho na sebe nemohl moc vypátrat. Samozřejmě, že jsem si vzpomněl na věci, co o mě někdo někdy pronesl, ale říkal jsem si, jestli je to ještě pravda, jestli je to objektivní a aktuální. Když jsem řekl potom večer doma mamce co jsem četl (..mamka to je můj první duchovní Guru..) a, že mám takovýhle problém řekla mi jednoduchou věc. „Své chyby hledej v druhých.“  Řekla mi: „Popřemýšlej nad tím, jaké vlastnosti nemáš rád u lidí v tvém nejbližším okolí, každou z nich máš, i když třeba jen menším podílem. U nich jsou pouze zveličené, aby ty sis toho všiml!“ Je to logické. Pokud věříme tomu, že vždy vše a všude má svůj účel, že všechno má nějaký systém a řád.

Zkuste se tedy takhle zamyslet i vy a udělejte si takováto zrcadla a začnete s nimy pracovat. Zrcadlo byste měli napsat jak „Černé“ negativní tak „Bíle“ pozitivní. Pokud je už máte napsané další postup je následující. Ke každé vlastnosti napíšete jeden ze čtyř živlů oheň, voda, země nebo vzduch podle autorovo teorie živlů. Stručně, jde o to že voda a oheň jsou základními živly, oba s podobnými vlastnostmi tvořivými i destruktivními, akorát jsou si navzájem proti póly. Ani jeden neobsahuje druhý.  Vzduch v této teorii zastává funkci v podstatě zprostředkovatelskou, to znamená, že drží vodu a oheň v rovnováze. Vzduch obsahuje jak prvky vody, tak prvky ohně.  Země je živel, který se skládá ze všech předešlých živlů a má roli udržovací a hmotnou, dalo by se říct, že vše drží pohromadě, aby se to nerozplynulo v étheru. Étherem autor nazývá to co já bůh, jiní třeba svět příčin. Je to svět, ze kterého se k nám dostává ta tvořivá síla, ta informace, že to či ono má vypadat tak či onak. Jestli už máte živly napsané, rozepište si to podle nich do čtyř sloupců. Pokud narazíte na vlastnost, kterou nebudete schopni zařadit, napište jí do zvláštního sloupce, později sami poznáte, kam patří. Když je máte takhle vypsané, přepisování zdaleka nekončí. Teď ještě rozdělte vlastnosti do tří „řádků“ odshora ty, které se u vás vyskytují nejčastěji, dále pak ty méně časté a nakonec ty co skoro nemáte. Když už máte tohle hotové máte své Černé a Bílé magické zrcadlo a můžete s ním začít pracovat. Vůbec se nemusíte děsit, pokud tam máte spousty vlastnosti, autor poukazuje na to že, čím jich je tam víc tím je to samozřejmě přesnější a dosáhne se lepšího výsledku. Člověk by měl při jejich sepisování být naprosto poctivý, protože proč byste lhali sami sobě.

Pokud vás to zajímá dále, musíte si počkat, až si sám vyzkouším práci s tím to zrcadlem pořádně a napíši pokračování;-) Pro toho kdo by s tím chtěl začít už teď je tu možnost si také přečíst onu knihu. Stáhnete jí na jedné té stránce, kterou mám v rubrice LINK.

 
vloženo Brandis
Permalink ¤