Stránka o pozitivním myšlení...nalezení klíče k úspěšnému
štestnému a plnému životu založená na vlastních
zkušenostech. "Touto formou bych chtěl mé poznatky
rozšiřit i mezi vás"..
07.Listopad 2008,10:21

Clovek ktery si uvedomi energii, uvedomi si svuj dosavadni zivot okamzite prozzre a zjisti ze tam kde se do ted citil dobre a stastny uz to takove znova nebude. Clovek pak vidi jinak, vnima boje o energii a samotneho ho to trapi. Uz se nechce vracet tam kde do ted byval, uz se tam neciti dobre.

Jeho jedina sance je  pokracovat v nasem poslani a tim je duchovni rust! Cim vice totiz clovek nazbira teto energie tim je uvedomelejsi, stastnejsi a v kazdem aspektu jeho zivota ho to posune vzhuru. Muzete si to predstavit jako rozdeleni do urcitych "trid" ci skupin lidi presne podle urovne jejich energie. Pokud energie budou mit malo, jsou nestastni, smutni, nenaplneni, porad maji smulu a nic se jim nedari. Cim vice teto energie budou mit, tim lepe se jim bude darit, tim budou stastnejsi a bezstarostnejsi. Zmizi jejich bezne trapeni kterymi se treba cele roky zabyvali a budou se mit lip. Neni sand tohle snem kazdeho cloveka, zit bez trapeni a statsne? Neni to presne tahle myslenka ktera nas vsechny nuti dnes a dene znova rano vstat z postele? Myslenka na to mit se lip a nemuset se starat, myslenka na blahobyt a spokojenost.

Vetsina z nas jiz nekdy zazila pocit prazdnoty. Pocit kdy ste vedeli ze vam ted neco musi nevyhnutelne chybet. Pocit ze nejste tam kde mate byt, ze nedelate to co by ste mel delat. Pocit ztraceni se a beznadeje. tenhle pocit ma, ci mel, kazdy clovek. Je to proto aby ho to hnalo dal, dal k prave podstate naplneneho zivota. Vetsina lidi si mysli ze nejaka univerzalni podstata byti neexistuje, mysli si ze sme zde na zemi jen tak, nahodou, jako lusknuti prsty sme se tu objevili. Rozhodli se ze zivot nema nejaky hlubsi smysl, rozhodli se "mit se dobre" a prizpusobili tomu vsechno co dealji. Snazi se nashromazdit majetek aby meli vzdy to po cem touzi aby byli vesely a stastni. Nedochazi jim, ale ze i tohle je duvod proc tu jsme, oni se jen zbytecne "drzi pri zemi". Oni nepochopili ze jsme tu proto aby sme meli radost, proto aby sme byli stastni a veseli, proto aby sme milovali. Oni jen vidi to ze kdyz maji penize, jsou stastni a maji se dobre. Jenze to je jak bych tak rekl, strasne povrchni cerpani energie. Moc sobecke a uplne to podryva cely system. Tem lidem totiz ve skutecnosti nejde o penize ani o moc, jde jim o energii kterou jejim prostrednictvim ziskaji, o pocit stesti a naplneni. Oni sami si vsak mysli ze tu moc dat jim tu energii maji ty konkretni veci, to ale neni vubec pravda, tu energii dostanou z toho pocitu ktery u toho maji. Nemuzou za to ty veci jako takove, ale nase smysleni o nich.

Proto muze mit kazdy clovek tolik energie kolik jen chce! Muze ji nacerpat kdekoliv jen chce! Staci k tomu jen mit radost, tesit se ze vseho mozneho. Ocenit krasu stromu kolem ktereho dene chodite do prace ci do skoly, nebo se pozastavit nad krasou hvezd. Cokoliv co v nas vyvola pocit radosti a stesti je ona energie pro nas. Proto jsou na tom nejlip vzdy ti lide co si uzivaji zivota, protoze te energie prijimaji opravdu hodne a to presto, ze o ni nemaji ani tuseni. Oni jsou jen stale veseli a nikdy si nedelaji starosti, vzdy to nejak dopadlo a vzdy to nejak dopadne, tak proc si to aspon neuzit? Ze vseho se tesi a vse jim dela radost. Vsimnete si ze takovyto lide jsou casto ty "na spici" spolecenskeho zebricku a ani nevi jak to delaji. Proste si tak proplouvaji zivotem a tesi se z nej a vzdy prijde ta spravna "nahoda", ktera je posune dal presne tim spravnym smerem.

Dostavam se do bodu kdy bych vam chtel pripomenout prvni cast tohoto clanku (čast 1.). Pokud si vzpominate, psal jsem tam neco v tom smyslu ze nahody neexistuji. Nahoda je v tuhle chvily pro nas dej, na kterem se vubec nepodilime. Dej ktery se deje uplne bezdecne na nasi vuli. Kdyz to ale prozkoumate blize, zjistite ze to neni zas az tak uplne pravda. Ona nahoda ktera nas potka nas vzdy postrci dopredu. Vzdy nam prinese neco prospesneho. Vzdy v tu spravnou chvily. Zjistite taky ze takove ty "stastne nahody" se deji vice lidem kteri jsou stastni, veseli a s nicim si nedelaji starosti. Neni to zajimave? Je to proto ze "nahody" se v nasem zivote deji presne na takove urovni kolik mame energie, tzn. jak sme stasni. Je to jakoby takova nase "odmena" za to ze slouzime dobre celemu systemu. Zaroven je to pro nas ukazatel "jak jsme vysoko" na pomyslne stupnici uvedomeni, protoze kazda "nahoda" znamena prechod na vysi uroven. Kdyz si tohle clovek uvedomi a dostatecne to necha projit hlavou, zjisti ze nejlepsi co pro sebe muze udelat je zbirat energii. Nahoda ktera ho pak potka, ho zarucene posune dal a on se pak bude citit a mit mnohem lepe. Clovek pak zjisti ze nepotrebuje penize na to aby byl statsny, ale ze mu staci byt stastny a nahoda mu do cesty privede panize a vsechno co potrebuje.

Pokracovani priste...

 
vloženo Brandis
Permalink ¤