Stránka o pozitivním myšlení...nalezení klíče k úspěšnému
štestnému a plnému životu založená na vlastních
zkušenostech. "Touto formou bych chtěl mé poznatky
rozšiřit i mezi vás"..
19.Květen 2008,10:04

 

Už nějakou dobu se zžívám s teorii o vibracích. Přijde mi dost „pravdivá“ a hodně se pomoci ní dá vysvětlit. Když bych to měl nastínit od začátku tak základní myšlenka toho je, že všechno na tomhle světě je složeno z určitých vibraci, určitého stupně, určité frekvence. Všechno tady ač se nám zdá nehybné se pohybuje. Naprosto všechno. To už sem nastínil v některém z předchozích článku. Ten nejmenší pohyb, který ani v nejmenším nevnímáme, je pohyb atomu v dané věci. Na tom pohybu atomu se ta vibrace dá krásně vysvětlit. Když si tedy uvědomíme, že se vše v každé věci neuvěřitelně rychle něco hybe, je to jasné. Pevné objekty, tj. vše na co si můžeme sáhnout, jsou složeny z „hrubších vibraci“. Ty jsou koncentrovanější než jakékoliv jiné a proto jsou hmotné. Ostatní věci se skládají z jemnějších vibrací. Těmi ostatními mám na mysli třeba vzduch, vodu nebo dokonce myšlenku. Ano i myšlenka se skládá z vibrací a proto je možné pomoci ni ovlivnit skutečnost.

Když si tedy uvědomíme, že všechno je jedna a ta samá vibrace jen pokaždé s jinou „frekvenci“ musí nám být jasné, že  se s těmi frekvencemi dá mezi sebou pracovat a existuje tedy mezi nimi určitá interakce. Proto můžeme třeba pomoci motlitby získat vše po čem toužíme. Ten princip je jasny! Vsugerováváme totiž danou věc svému podvědomí. Tím, že už tomu věnujeme myšlenku, začínáme s tvorbou té věci od nejjemnějších vibrací. Čím vice se budeme „snažit“ tím se vibrace budou stávat „hustějšími“ a hmotnějšími až nakonec dojdou své realizace a tím dojde ke splnění našeho přání.

Dále se dá tato teorie uplatnit třeba na zvuk. Zvuk jako takový je jen vibrace atomu ve vzduchu, a to doslova. Proto má na nás třeba hudba takový blahodárný a uklidňující vliv. Je to z toho důvodu že je to zdroj jemnějších vibrací pro naše tělo, a ty potřebujeme stejně tak jako potřebujeme ty hrubší, mám teď na mysli jídlo, vodu apod.  Třeba nedávno jsem byl na koncertě jednoho hudebního nástroje, o kterém si myslím, že tohoto krásně využívá. Jedná se o tzv. vodnářský zvon. Je to nastroj podobny obrácenému zvonu ve kterém je voda a pomoci tření se v tom nástroji vytvoří rezonance a on „hraje“. Jde o podobné zvuky, jako když budete třít okraj skleničky prstem. Tento nastroj, pochází z Tibetu a používal se jako meditační, uklidňující a hlavně uzdravující nastroj. Zvuk, který dokáže vydat dosahuje obrovských frekvenci a to hlavně kvůli tomu, že zvukové vlny, které se v nástroji tvoří jsou kruhové a obíhají porad dokola a dále se zesilují a umocňují tak onu frekvenci. Pokud se tedy člověk zaposlouchá do oněch frekvenci, může mu to vyléčit různé zdravotní obtíže či mu to jinak prospět. Na podobném principu pracuje třeba psychowalkman.

Na závěr bych jen chtěl dát námět k dalšímu přemyšlení a taky názorný příklad jak různé frekvence ovlivňují náš svět. Toto video pojednává o tom, jak frekvence ovlivňuje strukturu, a tvar třeba pravě krystalické mřížky. Je to zde ukázáno na podložce která rezonuje určitou frekvenci a nejspíše cukrem který se na ni přisypává. http://www.youtube.com/watch?v=EQPMhwuYMy4&feature=related Kdo si porad ještě myslí že svět z vibraci je blbost, tak nemá zdravy úsudek;-)

 

 
vloženo Brandis
Permalink ¤