O autorovi
Autor blogu
Jméno: Carodejkasnu
Region: Brno-město
O mně:
Můj profil

Archiv

Magie a kouzla, to vše pro tajemné dušičky co milují tajemno a čarodějnictví:-))
27.Březen 2009

Čarodějnictví


Čarodějnictví je životním stylem a zároveň je ináboženstvím. Nemusí nutně znamenat, že pokud jsi čarodějnice avyznáváš Umění, tak jsi Wiccan/ka! Čarodějnictví je velmi starýmnáboženstvím, prý existuje téměř 6000 let. Obsahuje v soběmonoteistické (věří v Jednotný životní princip) a pohanské (uznává dvazákladní aspekty božství: Boha a Bohyně) prvky. Pro moderní náboženskyzaložené ženy je Umění velmi vítaným východiskem.

Čarodějnicepomocí svých rituálů pracují s neviditelným světem, aby pozitivněovlivnili sami sebe a svět kolem nás. Pokud máte zvláštní schopnosti:např. umíte astrálně cestovat či ovládáte telepatii, ještě toneznamená, že jste čaroděj nebo čarodějka.

Častose objevují otázky : "Jak jste přišla k čarodějnictví?" "Co je pro totřeba udělat?". Z mnoha nich je cítit přání zvládnout ty "tajemné síly"a být schopný manipulovat s okolím. Podstata čarodějnictví v tomopravdu není. Nedá se to dost dobře popsat, je to jen určitý a naléhavýpocit, že máte pokračovat v učení. Vlastně jsem byla vždy blízko toho,co dělám.

K základním tradicím patří úcta kpřírodě, dříve hlavně s důrazem na plodnost, dnes spíše na ochranuživotního prostředí. Čarodějnictví nemá žádného vůdce či zakladatele.Vyvíjí se přirozeně s potřebami člověka.

Čarodějnictvínení rovněž o image. Můžete klidně všude hodit v černém hábitu, nositpentagram, barvit si vlasy a výrazně se malovat. Budete sice nápadní amožná trochu nahánět hrůzu … jenže co je uvnitř té skořápky? Skutečnávíra a přesvědčení anebo jen potřeba dodat si jistotu, a utvořit kolemsebe opar tajemná?

 
vložil: Carodejkasnu ¤


Komentáře (2):
  • 27.03.2009 23:09:43, Asuryan

    Můžeš chodit v černém s pentagramy a každý si bude myslet že jsi zneuznaný teenager :) Ale těší mne že tu zas po dlouhé době je blog co si ho autorka napíše sama (a ne ctrl+v), bez každého druhého písmena velkého a bez příliš růžové :)