O autorovi
Autor blogu
Jméno: Carodejkasnu
Region: Brno-město
O mně:
Můj profil

Archiv

Magie a kouzla, to vše pro tajemné dušičky co milují tajemno a čarodějnictví:-))
27.Březen 2009
Předtím než na tutootázku odpovím, dovolte mi definovat, co magie není. Není to žádnáčarodějka tahající se za nos, ani Gandalf či Merlin, ani hraní si nadraky a kobky v podzemí a ani tři staré čarodějnice lopotící se sbublajícím kotlíkem, odříkávající jakási špatná zaříkadla za úplňku.Magie je umění využít své vrozené schopnosti, chceme-li něco změnit.
Podle Aliestera Crowleyho: "Magie je věda a umění, jak způsobit změnu,která je v souladu s naší vůlí." Věda je proces redukční, který námdává teorii; umění je proces tvořivý, který nám umožňuje uvést teoriido praxe a díky němuž jsou změny uskutečnitelné. Magie je proces, vekterém se spojují věda s uměním, abychom mohli, pomocí naší vůle, tytozměny vytvářet. Jednoduše řečeno, pokud si dovede představit, že seněco stane, tak se to skutečně stane.
Jednou z nejdůležitějších věcí je fakt, že magie sama nic nezmůže,pokud se k ní nepřipojí i činy. Musíte jít za svým cílem, tím o kterýusilujete i pomocí kouzla. Samotná kouzelná formulka nebo zaříkávadlo kzískání zaměstnání nebude fungovat, pokud vy sami nevyrazíte ven anebudete práci hledat. Vše co magie umí, je zvýšit vaše šance.
Vyskytly se případy tzv. spontánní magie. Nicméně, toto označení jezavádějící. Lidské podvědomí se totiž snaží a používá magii i bezvědomých činů. A tak zatímco vědomí o změnu neusiluje, podvědomí jivyvolává. A tak, je to zase jen člověk, který využívá svoji vnitřnísílu, nejde o dar od bohů
vložil: Carodejkasnu ¤