15.Květen 2007,21:07
Není to tak dávno, kdy se objevily mobilní telefony, tak sedm let zpět. Telefony kvůli vysoké cenně si lidé kupovali jen proto aby měli něco zvláštního co ostatní nemají. Po nějaké době mobilní telefony zlevnily a začali být nezbytnou součástí každého a každému dostupný.
Kromě obyčejného telefonování odkudkoliv kamkoliv nabízí ještě několik dalších „služeb“ a možností svého využití. Jednou z nich jsou i tolik oblíbené SMS zprávy.

Pomocí SMS zpráv dnes hlasujeme v nejrůznějších televizních soutěžích a anketách, dozvídáme se kde je v jaké zemi nejbližší hotel, kolik je na horách sněhu a objednáváme různé zboží. Ale hlavně, prostřednictvím SMSek komunikujeme s přáteli, známými, s rodinou. Je to rychlé moderní a pohodlné, pokud nepošleme denně aspoň 5 sms zpráv tak nejsme IN. Ale všeho moc škodí.

Může nám škodit psaní Sms zpráv ? Dnes spousta mladých lidí sedí od rána do večera u klávesnice a píše si s kamarádem co bydlí jen o pár kroků dál. Bylo by mnohem jednoduší se sejít a říct si vše osobně ale dáváme přednost zprávám sms a různým chatům, protože jsme čím dál tím více pohodlnější. Lidi v dnešní době ztrácejí čím dál tím víc komunikaci na živo a komunikují přes telefony a počítače. Je spousta lidí co pak nedokáží komunikovat osobně s lidmi a nejsou připraveni na různé situace, protože z SMS je neznají.

Za každou sms zprávu se platí a proto se také snažíme do jedné zprávy napsat toho co nejvíce, zkracujeme slova, používáme slangové výrazy které jsou kratší.

Dnes už ani nechodíme přát k narozeninám nebo k Vánocům ani neposíláme nějaké pěkné přání ale rozesíláme Sms zprávy.

Nesmíme zapomínat, že jsme lidé a lidé na rozdíl od strojů umí komunikovat ústy a tváří v tvář.
 
kategorie: ....
vložil: ChicaChupetka
Permalink ¤


0 Komentáře: