blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
09.Říjen 2007,12:37
My Chemical Romance je americká punkrocková kapela založená v roce 2001. Současnými členy jsou Gerard Way, Frank Iero, Ray Toro, Mikey Way a Bob Bryar, který nahradil předešlého bubeníka Matta Pelissiera.

2001 - 2002
Skupinu založil frontman Gerard Way a bývalý bubeník Matt Pelisser asi týden po útoku 11. září 2001. Gerard byl přímým účastníkem této tragédie a pohled na těla padající z mrakodrapu pro něj byl tak otřesný, že se rozhodl něco dělat se svým životem a začít pomáhat lidem. S Mattem tedy založil kapelu a napsal o svém zážitku píseň Skylines and Turnstiles. Protože Gerard nemohl zároveň zpívat a hrát na kytaru, vzali do kapely Raye Tora. Prvními písněmi, které nahráli, byly Our Lady Of Sorrows (později Bring More Knives) a Cubicles. Mladšímu bratrovi Gerarda Mikeyovi se písně tak líbily, že vstoupil do kapely také.
My Chemical Romance začli nahrávat u Eyeball Records, kde nahrávali i Pencey Prep. Tam v té době hrál a zpíval Frank Iero a když se Pencey rozpadli, přidal se Frank k MCR.
Krátce poté, v roce 2002, vydali svůj debut I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love.

2003 - 2005
V roce 2003 skupina podepsala smlouvu s Reprise Records a následovalo turné a práce na druhém albu. To vyšlo v roce 2004 pod názvem Three Cheers for Sweet Revenge. Z tohoto alba byly vydány tři písně jako singly - I'm Not Okay (I Promise), Helena a The Ghost of You. V té době se MCR rozloučili s bubeníkem Mattem Pelissierem (údajně to na pódiu přeháněl a ostatní to s ním nebavilo) a na jeho místo nastoupil Bob Bryar.
Na začátku roku 2005 se účastnili turné Taste of Chaos a také předskakovali skupině Green Day na jejich turné American Idiot. Na konci roku uspořádali turné s kapelami Alkaline Trio, Reggie a The Full Effect. V roce 2005 ještě s kapelou The Used přezpívali píseň Under Pressure od Davida Bowieho.

2006 - současnost
V březnu 2006 My Chemical Romance vydali dvoudiskové DVD Life on the Murder Scene, kde vysvětlují, jak kapela vznikla, jsou zde videoklipy, filmy o tom, jak vznikaly a několik živých vystoupení.
V dubnu 2006 začali nahrávat své třetí album, které produkoval Rob Cavallo, producent alb Green Day. Vyšlo pod názvem The Black Parade.
Zatím byly natočeny videoklipy k písním Welcome to the Black Parade, Famous Last Words a I don't Love You, chystá se klip k Teenagers. Během natáčení Famous Last Words si Gerard přetrhal kotníkové vazy a Bob si zas vážně popálil nohu, díky čemuž musela kapela odvolat několik koncertů.
V srpnu 2006 MCR uspořádali jeden koncert v Londýně, během patnácti minut byly lístky prodané. Na začátku koncertu bylo lidem oznámeno, že MCR nemohou vystoupit a budou nahrazeni kapelou The Black Parade, protože v tu dobu ještě album nebylo vydáno a nikdo název neznal. Vystupovali tedy pod pseudonymem. Album vyšlo v říjnu a zaznamenalo obrovský úspěch.
V říjnu vystoupili MCR v Saturday Night Live, kde hráli Welcome to the Black Parade a Cancer. V tu dobu vyšla také kniha Paula Stenninga Something Incredible Comes This Way, která zaznamenává začátky kapely.
Na začátku roku 2007 kapela započala turné The Black Parade, při němž se zastaví i v České republice (3.6. ve Veletržním paláci v Praze). Koncertování se MCR chtějí věnovat jeden nebo dva následující roky.

Styl MCR
Hudba My Chemical Romance bývá popisována jako alternativní rock, emo nebo "zuřivý nebezpečný pop".
Hudba MCR je ovlivněna kapelami jako Queen, Thursday, Iron Maiden, The Misfits, Pink Floyd a The Smiths. V jejich hudbě jsou vidět stopy hororů a komiksů, zejména je to vidět ve videoklipech.
Členové MCR se při koncertech malují, trochu ve stylu Marilyna Mansona. Mají osobitý styl, který je mezi neopunkery a "emaři" rozřířený.
My Chemical Romance tvoří lidi, kteří jsou pro sebe nyní jako rodina, mají velmi blízké vztahy a mají se rádi. Na jejich hudbě je vidět vzájemná spolupráce a fakt, že se mohou jeden na druhého spolehnout.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤