blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:23
Akilova farma

Akilova farma se rozkládá na půli cesty mezi městem Khorinis a krčmou Mrtvá harpyje. Při první návštěvě farmy budete svědky příchodu žoldáků z Onarovy farmy, kteří chodí od farmy k farmě a berou si vše, co se ji líbí. Můžete vyprovokovat bitku, v níž oba žoldáci zemřou.
Hlavou farmy je skromný chlapík Akil. Na statku žije se svou ženou Kati. Celá farma je na straně krále, cemuž se vzhledem k její blízkosti od města nelze divit. Spoléhat na daleko vzdálenějšího Onara a jeho žoldáky by v jejich situaci bylo příliš riskantní. Není pochyb, že lidé z Akilovy farmy již přemýšleli o tom, že by živnost opustili a vydali se za lepším živobytím. Avšak jak Kati říká, jediná cesta ven vede buď lodí z přístavu nebo do Hornického údolí. Bohužel na cestu lodí nemají dost zlata a v Hornickém údolí by našli jedině smrt, zůstávají na farmě.
Na farmě pracuje také chlapík jménem Randolph. Dle jeho barvy pleti lze lehce usoudit, že není zdejší. Pochází z jižních ostrovů a na Khorinis přišel, jelikož zaslechl, že tam potřebují lidi kvůli magické rudě. Když však přišel, obklopovala část ostrova velká magická bariéra, do níž se mu zrovna nechtělo. Začal pracovat v přístavu, nicméně lodě záhy přestaly vydělávat. Tak se ocitl na Akilově farmě. Randolph je velký pijan. Tedy spíše byl, poté co prohrál v Mrtvé harpyji většinu svých peněz, nechal toho.
Za zmínku stojí také dvojka pracantů Ehnim a Egill. Jsou to bratři a oba pracují pro Akila již několik let. Obdělávají pole za domem a doslova si jdou po krku. Oba si stěžují na polní škůdce, chlubí se, kolik jich už vyřídili a jak je ten druhý zbabělý. Můžete je dohnat až k vzájemné bitce.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤