blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:28
Bengarova farma

Bengarova farma se rozléhá na náhorních plošinách nedaleko průsmyku do Hornického údolí. Bengar není jejím majitelem, nýbrž pouze nájemcem. Veškeré pozemky patří velkostatkáři Onarovi. Ten vyhodil všechny lidi, co mu byli na jeho farmě k ničemu, a poslal je právě k Bengarovi. Ten je živí a oni pro něj za to pracují. Avšak jak sám Bengar říká, jen málo z nich umí opravdu vzít za práci. Kromě klasického obdělávání půdy a chovu ovcí se lidé z Bengarovy farmy živí i lovem a kácením stromů.
Když se Bengara zeptáte, co si o Onarovi myslí, možná budete překvapení. Stěžuje si, že jednou na farmu dorazí paladinové a kvůli tomu bastardovi všechny lidi porubou. Bengar však nemá na výběr. Raději by se vzdal farmy, než aby byl loajální městu. Domobránci se na jeho farmě zastaví jen pro zboží, avšak na nějakou ochranu nikdy nepřišlo. To Onar v případě potíží ihned pošle několik svých žoldáků, aby vše vyřídili. Bengar by na vše byl sám nebýt pod křídly Onara.
Bengarova farma je poměrně neklidné místo, jelikož, jak už bylo zmíněno, sousedí s průsmykem do Hornického údolí. O něm vám může více říci Malak, jenž má na starosti ovce. Není to pro něj náročná práce, ale i při ní si člověk musí dávat pozor, obzvláště v blízkosti průsmyku.
Největším strašákem farmářů jsou karavany, co každý měsíc vozí do Hornického údolí všemožné zboží. Jsou plné hrdlořezů, kteří dokaží obyčejným lidem pěkně znepříjemnit život.
Jak si můžete všimnout, na Bengarově farmě není k vidění žádná žena. Je to doslova "farma pro chlapy". Údajně je tomu tak kvůli velkému množství práce...
 
vloženo Corristo
Permalink ¤