blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:30
Bratrstvo Spáče

Vůdce Y Berion, později Cor Angar
Pravá ruka Cor Kalom
Důležité osoby Lester, Guru
Místní debil Baal Nethbek



Bratrstvo Spáče se rozléhá na východě Kolonie a je jedním z táborů, ke kterému se můžete připojit. Je vybudováno přímo na řece, jež se mění v bažiny. Bratrstvo nemá narozdíl od Nového či Starého tábora nějaké části. Je prošpikováno dřevěnými lávkami a příbytky noviců.
Novicové jsou nejnižší vrstva místní společnosti, protože v Bratrstvu neexistují nějací kopáči nebo rolníci jako v ostatních táborech. Novicem se můžete stát, když získáte doporučení od čtyř Baalů. Guru jsou po Y Berionovi společně s templáři střední vrstvou komunity. Pokud jste novic, můžete se přidat k templářům a vznikne z vás spáčův bojovník s mohutným obouručním mečem s možností nahlédnutí do magie.
Pokud si někoho získáte v Bratrstvu na svou stranu, tak to bude rozhodně nejvlivnější z noviců Lester. Toho nejdete přímo u brány a rozhovor s ním vás nemine. Jak záhy zjistíte, stane se vaším výborným pomocníkem, jelikož vám může ukázat cestu na nejdůležitější místa tábora, jako např. alchymistická dílna, kovárna atd, což na začátku hry značně oceníte. Kromě toho vám pomůže s trochou vaší spolupráce získat si na svou stranu jednoho z Guru a nepočítám jeho užitečnost asi tak v půlce hry. No prostě ten pravý sympaťák.
Druhou nejvýznamější osobou tábora je alchymista Cor Kalom, který má svou dílnu na horních ochozech v korunách stromů. Kalom je zodpovědný za vaše přijmutí mezi novice, ale jinak je to starý protiva, co se stará jen o svoje lektvary.
Celé Bratrstvo se modlí k dimenzionálnímu bohovi Spáčovi. Každý jej uctívá a ti vyvolení spatří vidinu, v níž jim naznačí další cestu k jeho vzývání. Tyhle vidiny způsobuje droga z bažin, kterou Bratrstvo hojně distribuuje a prodává do zbylých táborů za velký peníz. Rostliny, z nichž se droga vyrábí, rostou v bažinách za táborem, kde žije spousty bažinatých žraloků, proto je jejich sběr kapku nebezpečnou záležitostí.
Vše dobře funguje až do doby, než přijde vzývání Spáče pomocí Y Beriona, jenž bude uvržen do dlouhého spánku. Pak už jen jednou procitne, aby lidu sdělil, že Spáč je zlý arcidémon a že už se k němu nemají modlit. Poté i přes pomoc Y Berion umírá. Jeho zástupce a druhý muž tábora, fanatický Cor Kalom, se s tím nesmíří a s několika novici a templáři jej odejde hledat na vlastní pěst. Do čela se tak dostane nejvyšší templář - Cor Angar.
Toť jest Bratrstvo Spáče nebo-li tábor v bažinách. Přejete-li si život bez výhružek krvavých hrdlořezů a naprostou volnost, je pro vás právě Bratrstvo pravou volbou.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤