blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
23.Srpen 2007,11:14
Pokud chceš být in, měl bys bejt emo! Proč? Protože emo teď děsně moc frčí a kdo není emo, jakoby nebyl! Vážně, móda pseudo punkerů či pseudo hiphoperů je už dávno mimo, zapomeň na styly jako je punk nebo hiphop a buď emo. Jen tak tak budeš skutečně in.

Co je to emo styl?

Ty nevíš co je emo? Nevadí, od toho tu jsme, abychom ti to objasnili. Emo je všechno! Kdysi se sice říkalo, že všechno je techno, ale tahle doba už je dávno pryč a odvál ji vítr stejně jako výše uvedené vlny punku nebo hiphopu. V širším měřítku je emo v první řadě hudební styl. Moc dobrý hudební styl. Dost těžko se to popisuje, ale je to taková hudba, ve které jsou emoce, je hodně depresívní, zpívá se o vztazích, nenaplněných láskách, myšlenkách na sebevraždu a podobných pesimistických věcech. (Pozor: nepleť si to s gothic stylem - ten je k ničemu a hlavně není in!).
První krok, jak se stát emo spočívá v tom, že se naučíš slovo emo vyslovovat. Chápeš, jakej by to mohl být trapas, kdybys to nevěděl/a? Emo můžeš číst tak jak je napsané [emo] nebo anglicky jako [ímo]. Dobře, první krok máme za sebou, popojedem.

Být emo s sebou nese jisté společenské závazky a zvyklosti. Pravidlo číslo jedna je, že byste měli zapomenout na všechny ostatní. Už žádné party s přáteli, žádné navštěvování kina a pochichotávání se s kamarádkami. Jako emo se musíte ze společnosti vyčlenit, stáhnout se do své ulity, najít si ten nejtemnější kout ve svém pokoji a vycházet z něho pokud možno co nejméně. Když to budete pořádně trénovat, dříve či později se dostaví to, k čemu by měl jednou každý emař dojít - depky. Deprese prostě k emu patří a kdo nemá depky, jakoby (emař) nebyl!
Sebeubližování nebo myšlenky na sebevraždu by rovněž měly patřit k tvému dennímu chlebu. Tohle prostě emové dělají, protože jim celý svět ubližuje (určitě to znáš, že?). Nos proto vždycky při sobě pár žiletek, provaz nebo nůž, nikdy nevíš, kdy se něco z toho může hodit (tvoji rodiče určitě znají tzv. KPZ - krabičku poslední záchrany - do ní si pár těchto věcí můžeš schovat a mít je vždy při sobě, to víš, kdyby náhodou šlo do tuhého a začala odcházet deprese…)
Emo boys vs. emo girls

Bude to pro tebe možná k nevíře, ale většina emo lidiček jsou kluci! To především z důvodu, že jsou odmítáni perfektně vypadajícími holkami anebo proto, že mají malé penisy a stydí se za to a emo je způsob, jak se s tímto problémem vypořádat. Holky jsou na tom ale se svými trápeními podobně - začínají mít deprese třeba z toho, že nemají dokonalá těla, něco je u nich v nepořádku a proto je emo logickým výústěním jejich problémů. (Netvrdím, že emo holky nejsou krásné, ale už jsi někdy slyšel/a o nějaké Miss, co by byla emo?).


Nedá mi to, aby se nezastavil u problémů se sexualitou. Pokud se ti aspoň trochu zdá, že se ti líbí zástupci stejného pohlaví, dá se říci, že jsi emo. Spousta emo je totiž jako ty orientována na stejné pohlaví - i když holky většinou bývají lesbičky, kluci zase spíše bisexuálové. Jsi holka cítíš se, že tě přitahují i kluci i holky? Klid, i ty jsi samozřejmě emo. Nyní se pojďme podívat na to, jak dát najevo, že patříš k stále se zvětšující skupince emo lidiček.

Zatím tu nepadlo téměř to nejzásadnější - pokud chceš být emo, měl bys dbát na své vlasy. Právě vlasy mohou být jedním z hlavních poznávacích znaků příznivců stylu emo. To úplně nejjednoduší pravidlo, jak poznat svého emaře říká, že emař vždycky ukazuje jen jedno oko. Druhé má zakryté vlasy sčísnutými na patku. Nikdo neví, proč to tak je, obecně se traduje, že se tím snažíš ukrýt před světem nebo že to je jen prostě z nedostatku sebeúcty

Emo mluva aneb jak být správným emařem na netu

Takže jelikož je třeba i v hlubokých vodách internetu dávat najevo, kdo a co je nejlepší (EMO!), je třeba si osvojit několik hlavních zásad, jimi když se budeš řídit, budeš správně emo. Začneme především tím, jak se vyjadřovat obecně. Pravidlo číslo jedna zní emoce. Ať už budeš o čemkoliv psát, nezapomeň zmínit, jak to na tebe působí, co to s tebou vnitřně dělá, jak se cítíš a zda z dané věci máš větěí či menší chuť na sebevraždu. Forma tvého sdělení by měla být pokud možno co nejvíce emo. Že nevíš, co to znamená? Tak třeba aby už jediný pohled na písmenka dával najevo, že tohle je opravdu EMOtivní text. Často používej zkratky, aby nikdo nevěděl, o čem píšeš (ale zase aby to emaři jako ty poznali!).
Určitě nic nezkazíš osvojením si tzv. leet [1337] speaku, což jsou různé zkratky typu omg (význam: "O můj bože"), wtf (význam: "Co to sakra je"), rofl (význam: "Z toho se válím smíchem pod stolem"), lol (význam: "Tak to bylo směšný"), imho (význam: "Já si myslím" [imho se dá navíc skvěle zkrátit jen na imo!]), populární české mtmmmr (význam: "Mám tě moc moc moc moc rád/a [samosebou čím víc "m", tím víc emo]). Rovněž nesmíš zapomenout na speciální emo smajlíky! To, že máš něco rád/a vyjádříš <3 (opět čím víc,…) nebo polibek můžeš někomu poslat ?-* (Pozor! :-* je obyčejnej [čti: ne-emo] polibek, tomu se vyhni!).
 
vloženo Corristo
Permalink ¤