blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:28
Klášter

Klášter Innose stojí uprostřed samotné divočiny. Přístup do něj mají jen služebníci Innosovi, což jsou novici, mágové Ohně a paladinové. Obyčejným cizincům je vstup zakázan. Pokud se chcete podívat dovnitř, musíte se přidat do řad noviců, což obnáší tisíc zlatých a ovci. Je to moc, ale stojí to za to.
Pak se ale budete muset řídit určitými pravidly, které rozhodně není radno porušovat:
1. Innos je bůh pravdy a řádu, takže nikdy nesmíte zalhat a už v žádném případě spáchat nějaký zločin.
2. Pokud se nějak prohřešíte vůči svému bratru, či něco ukradnete, zaplatíte za to.
3. Jako novic musíte prokazovat poslušnost a úctu vůči mágům Ohně.
4. Povinností novice je vykonávat veškeré činnosti k dobru kláštera.
Ti, co jsou připraveni se těmito pravidly řídit a mají dar pro Innose, jsou vítáni s otevřenou náručí.
V klášteře mágové Ohně učí své studenty všechný formy magie, ale jejich umění spočívá i v něčem jiném, než v magii. Jsou velmi sběhlí v umění alchymie. Každý den novici sbírají bylinky a přinášejí je mágům, kteří pak míchají hojivé lektvary pro Innosovi bojovníky. Někdy je potřeba namíchat speciální lektvary s trvalým účinkem, na což jsou ale potřeba extra silné byliny, které jsou velmi vzácné. Mágové jsou také sběhlí ve výrobě run a v neposlední řadě vyrábějí dobré víno.
Klášter není na první pohled rozlehlé stavení. Malé políčko a místo pro ovce, komnaty noviců v malých domečcích po obvodu. Vprostřed maličká kaple se sochou Innose. V této kapli zasedá vznešená rada, která rozhoduje o postupu noviců mezi mágy Ohně.
Pečlivě sleduje všechny novice po celý rok jak pracují, jak se učí od mágů. Pak vždy vybere tři novice, kteří musí složit zkoušku ohně, což je v podstatě jedna velká hádanka. Ten kdo ji splní nejdříve stane se mágem Ohně.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤