blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:30
Lobartova farma

Pole a louky Lobartovy farmy se rozléhají v podhůří jižně od města Khorinis a západně od Xardasovy věže. Celá farma je ponořena do ponuré atmosféry, přežívá již jen naděje. Každou chvíli jsou v očekávání královští vojáci, kteří z farmy odnašejí zásoby všeho druhu. "Za krále," říkají vždy.
Lobart to má obtížné. V době, kdy se nejmocnější velkostatkář Onar vzbouřil proti králi, opevnil svou farmu tucty žoldáků, nemá Lobart moc na výběr. Jeho farma leží jen několik desítek metrů od hradeb města, vliv krále je příliš silný, aby se mohl vzbouřit i on a přidat se na stranu Onara. Možná že dobře tak, jak Lobart sám říká, rozhodování mezi Onarem a králem by bylo obtížné.
Život na hranici bídy však není jediným strašákem na Lobartově farmě. Vino, Lobartův syn, je přesvědčen, že nedávno zahlédl zahlédl na kraji lesa skřeta. Od té doby má vždy alespoň jedno oko otevřené. Kdo ví, jak by se zachovali paladinové ve městě, kdyby byla farma napadena skřety. To Lobart si myslí, že zůstanou v bezpečí tlustých městských zdí.
S Lobartem a jeho synem Vinem na farmě žije také Lobartova žena Hilda. Hodná, přívětivá žena, od níž můžete každý den dostat k jídlu jeden vývar. Musíte ovšem pomoci na farmě drobnou prací.
Prací můžete získat i první vaši zbroj ve hře - farmářské šaty. Respektive můžete si část jejich ceny odpracovat. Sběr tuřínů, koupě pánve, eliminace banditů v horách a získání vína jsou věci, kterými můžete trochu ulehčit tíživý život na farmě. Díky získaným šatům poté můžete jednodušeji proklouznout do města. Vydávat se za farmáře stráže u městské brány dokonale zmate.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤