blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
22.Srpen 2007,15:30
Město Khorinis

Khorinis je jediné město ve světě Gothica 2. Leží na západě u pobřeží moře. Dělí se na několik částí. Dolní čtvrť nebo-li čtvrť mistrů umění, horní čtvrť, přístav a tržiště.
V dolní čtvrti města žijí mistři umění a jejich učni. Celkem je zde pět mistrů. Matteo, obchodník, má svůj dům naproti vstupu do horní čtvrti. Dále následuje Bosper, jehož největší zálibou je lov. Bez lovu by si svůj život těžko dokázal představit. Obchoduje s dobrými luky. Může vás také naučit něco málo z jeho umění. Další pak jsou truhlář Thorben, kovář Harad a starý bručoun alchymista Constantino, který má svou laboratoř úplně na konci ulice v malém tunýlku.
Tunýlek vás také zavede na chrámové náměstí. Je to velké prostranství s malinkým chrámem s velkou sochou. Pečlivě se o celý komplex stará Adanův služebník Vatras, vodní mág. Každý den, od rána do večera, řeční o stošest, až ho z toho bolí huba. Malé skupince posluchačů vypráví příběhy o válce mezi bohy Innosem a Beliarem a o tom jak Adanos, bůh středu, drží rovnováhu mezi jejich silami.
Od chrámového náměstí pak už není moc daleko k tržišti, další důležité části města. Je zde několik stánků, kde ať už místní nebo mimoměšští obchodníci prezentují své zboží. Najdete tam Zurise, který prodává magické svitky a lektvary, Beltrama, jež poskytuje potraviny. Chcete-li si pořídit nějakou lepší zbraň, zastavte se u Canthara či Hakona. No a konečně kupec Jora. Ten je takové smíšené zboží.
Blízko tržiště je také hotel s (ne)příjemnou recepční Annou. Je to už postarší žena a taky se podle toho taky chová. Nicméně v hotelu se můžete vyspat zcela zdarma, jelikož paladinové jej všem takovým tulákům jako jste vy platí. Už proto, že většina obyvatel nemá radost z přítomnosti Innosových bojovníků a taky z důvodu, aby se v noci nepohybovalo po ulicích až příliš lidí.
Přímo před hotelem se rozléhá velikánská budova kasáren, vojenského centra města. Každý den zde zkušení bojovníci trénují veškeré zájemce o zbroj domoobrany. Někdy je to celkem těžká práce vzhledem ke (ne)zručnosti adeptů. Velitelem domoobrany je ctěný paladin Lord Andre. Ten také zodpovídá za dopadení zlodějů. Každý takový chycený chmaták je uvrhnut do žaláře, který se mimojiné také nachází v kasárnách, kde se pak připravuje na soudní líčení.
Před kasárnama vedle hotelu stojí městská šibenice, kde se konají veřejné popravy zločinců. Podle toho se přilehlá ulice jmenuje Šibeniční. Nachází se tam také mobilní hospoda. Z financí paladinů se zde čepuje pivo zcela zdarma. To se ale moc nelíbí Coragonovi, majiteli nedaleké krčmy, protože mu takto utíkají kšefty. Naproti mobilní hospody sedí chlápek (jméno není radno vyslovovat), u něhož si můžete nechat předpovědět budoucnost. Samozřejmě to není zdarma. Tento rituál lze provést pouze jednou za kapitolu, ale za zkoušku to stojí.
Přístav je nejrozlehlejší část města. Žíjí tam ti nejchudší občané města. Je to útočiště mnoha pochybných lidí, kteří si na živobytí "vydělávají" zlodějinou. Většinou každý takový chmaták je členem zlodějské gildy sídlící ve stokách pod přístavem. V přístavní čtvrti také žije lichvář Lehman, který vám může půjčit nějaké peníze, pokud potřebujete. Půjčku musíte ale včas vrátit i s úroky jinak vás nečeká nic příjemného.
Nakonec horní část města. Tam pro změnu žijí ti největší zbohatlíci a zazobanci ve městě. Mají honosné domy s mnoha cennostmi. Zajímavé osoby jsou třeba náfuka Valentino, který všechno má, všechno zná, každá holka po něm letí atd., a kupec Lutero. Ten obchoduje se těmi nejvzácnějšími věcmi. V horní části města se také nachází radnice - centrum města. Je obsazena paladiny, kteří odtud plánují své další výpravy. Celá čtvrť je extrémě střežena, protože kdyby se sem dostali zlodějíčkové z přístavu, byl by to pro Andreho velký malér.
Ostatně po celém městě můžete potkat domoobranu, které dohlíží na pořádek. Pokud se něco semele, tak tvrdě zasáhne. Její vliv nezasahuje do přístavu. Tam byste marně hledali nějakého strážného. Pokud spácháte nějaký přestupek, budete se muset obhajovat před Andrem v kasárnách. Většinou se to obejde jen s nějakou pokutou, ale přesto si dávejte pozor.
Tak toto je město Khorinis. Dobrý bod pro rozjezd...
 
vloženo Corristo
Permalink ¤