blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:41
Novicové
Tábor Bratrstvo Spáče
Vrstva společnosti střední
Vlivní novicové Lester




Novici jsou vaším prvním krokem v Bratrstvu. Logicky jsou nejpočetnější skupinou v táboře, už jen z důvodu, že Bratrstvo potřebuje stále více nových lidí pro své plány se vzýváním Spáče a logicky je nemůžou přijímat hned mezi templáře nebo guru. Tak můžete najít i novice s oděvem kopáče ze Starého tábora.

Vůči vám je to trochu nespravedlivé, když ostatní přijdou a hned je vezmou a vy musíte plnit tupé zkoušky pro Cor Kaloma. A nejsou to vůbec jednoduché záležitosti. Musíte získat doporučení od čtyř guru v táboře. Problémem ale je, že s nimi jako cizinec nemůžete jen tak mluvit, ale musíte si počkat, až vás sami osloví. Tomu většinou pomůžete splněním nějakého úkolu v jejich blízkosti apod.


Být novicem, znamená žít bezstarostný život po boku drogy z bažin. Vašimi jedinými povinnostmi jsou sem tam jít s ostatními sbírat drogu, drtit ji a hlavně pravidelně se modlit k všemohoucímu (idiotu - jak vám kdosi řekne) Spáčovi. Dennodenně se novici scházejí na chrámovém náměstí a naslouchají řecnickým obratům Baala Tyona. Nováčci mezi nimi jsou v rukou Baala Tondrala, který je zaučuje místním pravidlům atd.

Ale mezi nejoblíbenější činnosti rozhodně patří válení se u vodní dýmky a kouření drogy z bažin. Oboje je příjemné pro tělo a uklidňující pro mysl. Není nadto si vyhradit kousek svého času a pořádně si zakouřit.

Jako všude i mezi novici jsou osobnosti se zcela odlišnými charaktery. Například takový Lester, jenž je v podstatě jejich hlavou, je sakra příjemný chlapík, se kterým určitě najdete společnou řeč, ať už se bude jednat o drogu, spáče, či snad že se mu zařezávají slipy do zadku. Naopak takový Harlok je lenivý, drzý a opřeshubu si žádající pablb. Mohu prozrazovat, že v rámci jednoho přijímacího úkolu mu hezky všechny zoubky vyrazíte.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤