blog o hře Gothic 1,2,3 a o životě kolem nás
20.Srpen 2007,17:32
Nový tábor
Vůdce Lee, Lares, Saturas

Důležité osoby Gorn, Cronos

Místní debil Lefty



Nový tábor se rozkládá na severozápadě Kolonie. Jako jediný z táborů nemá svého velkého bosse. Ale kdyby tam nějací vůdci nebyli, tak by to dopadlo asi bůh ví jak. V táboře jsou čtyři vrstvy. nejhůře na tom jsou prostí rolníci, kteří denně odvádějí těžkou práci na rýžových polích pro Rýžového lorda. Jeho úkol je jen dohlížet, jak práce ocejpá, a buzerovat rolníky. Skvěle mu v tom sekunduje Lefty. Ten se pokusí zaměstnat i vás jako roznašeče vody. Jednou se to dá, ale když na vás druhý den naivně vyjede s další roznáškou, klidně mu nakopejte prdel, a pak si z něj můžete v klidu utahovat.
Další vrstvou jsou bandité se svým vůdcem Laresem. Narozdíl od rolníků, kteří mají své příbytky u polí u jezírka kousek od vchodu do tábora, bandité je mají na severní straně obrovské jeskyně. Bandité jsou týpci, co si dělají, co se jim zachce. Ale vše má své meze a tak na všechno musí dohlížet žoldáci, kteří společně s vznešenými a moudrými mágy Vody tvoří nejvyšší vrstvu společnosti v táboře.
Prakticky jsou ale žoldáci ještě pod mágy, jelikož jsou jejich ochránci, za což jsou bohatě odměňováni. Žoldáci se také starají o ochranu Svobodného dolu, jak je důl Nového tábora pojmenován. Ve Svobodném dole se těží taktéž magická ruda, ale pro poněkud jiné účely než ve Starém dole. Narozdíl od Rudobaronů, kteří rudu směňují králem za různé kravinky, žijí si jak prasata v žitě a nějaká Bariéra jim je naprosto ukradená, shromažďují mágové Vody rudu na velkou rudnou haldu na dně velké jeskyně. Tuto velkou haldu chtějí použít ke zničení Bariéry. Kolem celé haldy se pohybuje mág Cronos, který je schopen vám zvýšit body many, či prodat nějaké magické spisy.
Vedle obydlí žoldáků, jež je jakoby v horním patře jeskyně, jsou přísně střežené knihovny a studovny mágů. Ti zde zkoušejí nová kouzla, či namíchávají hojivé lektvary, které pak dávají žoldákům, aby se mohli léčit v boji.
V Novém táboře se také nachází jediná hospoda v celé Kolonii. Stojí na malém ostrůvku na kraji jezírka. Nemůžete ji minout, když půjdete od rýžových polí směrem k velké jeskyni. Ovšem vstup do ní není jen tak za dobré slovo. Místní vyhazovači vás dovnitř poustí jen za úplatek sto nugetů. Může se to zdát jako velká částka, ale jinak se tam můžete dostat pouze jako rudař či bandita. Krom místních pijanů tam najdete i totálně ožralého Baala z Bratrstva, který místo prodeje drogy z bažin sedí rohu místnosti. Můžete ho ještě víc ožrat (pokud máte pivo), a pak vám dá svou dávku drogy.
Jediný Nový tábor nezažije v průběhu hry, když nepočítam přepadení Svobodného dolu Gomezem, žádný velký obrat. A proto chcete-li mít pevnou půdu pod nohama, neváhejte a přidejte se k němu.
 
vloženo Corristo
Permalink ¤